Задават се сблъсък на митинги с различни организатори и мотив

Свързани новини

14.02.2022 09:35

Протест срещу протест

Видян 3539 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Задава се сблъсък на митинги с различни организатори и мотиви. От една страна, вече имаме заканата на Възраждане, което ултимативно обеща нов протест, както и намеренията за стачки от пожарникарите и полицаите. От друга страна пък се заформят и улични акции в подкрепа на властта.


 


“Нашето търпение се изчерпа и взехме решение да организираме протест”, закани се пред Nova се шефът на Възраждане Костадин Костадинов.


 


Припомняме, че част от депутатите от ПГ на формацията имат поставени ваксини и притежават зелени сертификати. Напомняме също, че това ще бъде втората акция на партията срещу К19 мерките, но този път се очертава тя да  има и явен политически характер.  


 


„Протестът не е фокусиран само върху отпадането на зеления сертификат”, подчерта самият Костадинов.  “Ще протестираме за нормален начин на управление на държавата. Искаме отпадане на всички ограничителни мерки. Работната група за К19 сертификатите на практика вече не съществува.


 


Нейното функциониране беше забавено отново по вина на правителството с около 2 седмици. Обявихме, че след като нямаме обратна връзка с правителството сме принудени отново да излезем на улицата на протест”, допълни той. Костадинов обяви също, че “се отвлича вниманието на хората, затова че цените на тока, горивата и газта скачат, има рекордна инфлация”, с което ясно очерта заканата си за опозиционен митинг.


 


Отново е неясно как ще се финансира протестът, след като миналият струваше стотици хиляди лева - много повече от субсидията на малката партия. Тя използва транспорт от фирми на ДПС и ГЕРБ, които държат бранша на превозите. Тези партии и Възраждане гласуват заедно в парламента.


 


Вече е ясно, че ще има и други протести срещу властта от страна на силовите ведомства, които негласно все още имат силна връзка с експремиера, бивш главен секретар на МВР и бивш пожарникар Бойко Борисов.


 


Полицаите и огнеборците подготвят улични стачки от следващата събота. Причината е недостатъчният бюджет и готвените промени във ведомството оглавявано от Бойко Рашков, който е нещо като личен опонент за лидера на ГЕРБ.


 


От синдикат Огнеборец съобщават, че решението за протеста е взето след проучени нагласи на членовете на синдиката в пожарната. Служителите са недоволни от параметрите на бюджета за МВР, най-вече в частта му, касаеща персонала и капиталовите разходи.


 


В същото време от синдиката уточняват, че неяснотите, свързани с реформата в МВР, медийни публикации и изяви на политици, в които се твърди, че пожарната ще бъде извадена от министерството, също са повод за протест. Не тайна, че ГЕРБ и ДПС не могат да преглътнат оставането на Б. Рашков като вътрешен министър в редовния кабинет.


 


На този фон поддръжниците на управляващата партия Продължаваме промяната също се заканиха, че ще подкрепят кабинета със свои протести. “Ние също можем да дойдем! В подкрепа на кабинета и Кирил Петков! Не на ГЕРБ и ДПС!”, сочи призив във Фейсбук група, която събира симпатизантите на новата власт. “Не се страхуваме! Време е да покажем,че Кабинета Петков не е сам. Съвсем скоро ще излезем по улиците и ще изкрещим: Мафия, вън! Гешев, оставка!”, гласи друг апел за митинг.



Така се очертава да изпратим зимата и да посрещнем пролетта със сблъсък на протестите.


 


 Егор Глазунов


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.02.2022 09:41

    В посольстве США в Болгарии нарисовали свастику

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби