Aston Martin DB12 Volante от 2024 г. изглежда като освежаваща аномалия и отклонение от все по-бездушната норма на мощните автомобили през 2020-те години.

Свързани новини

24.04.2024 09:50

2024 Aston Martin DB12

Видян 24345 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Aston Martin DB12 Volante от 2024 г. изглежда като освежаваща аномалия и отклонение от все по-бездушната норма на мощните автомобили през 2020-те години.

Разбира се, светът може би все още свиква с идеята за SUV на Aston Martin - или за електрически автомобил, задвижван от Lucid. Но този последен кабриолет въплъщава двойствеността на Aston като производител на ексклузивни автомобили, които са колкото луксозни, толкова и типично британски спортни автомобили.

DB12 има немски двигател. Също както при предшественика си Aston Martin DB11, Aston Martin DB12 се задвижва от 4,0-литров V-8 с две турбини, индивидуално сглобяван от Mercedes-AMG в собствения му производствен център. Тук той развива 671 к.с. и 590 Нм въртящ момент благодарение на по-големи турбокомпресори и по-агресивен профил на крилката. А характерът му включва онзи вид лай, който преди беше запазен за Lamborghini или за най-крайните мускулести автомобили.



В най-новата си итерация двигателят е далеч по-силен от който и да е Aston с V-12. Aston може да се похвали с време от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди. Кутията е 8-степенна автоматична трансмисия ZF, която виси на по-ниски предавки в готовност, ако изберете режимите Sport или Sport+ от въртящия се диск около бутона за стартиране на двигателя.

Циферблатът за избор на режим на шофиране има страхотно усещане при допир и може да е всичко, което трябва да използвате, за да промените поведението на DB12 Volante. Той се намира на централната конзола, заедно с истински бутони за превключване на настройките за стабилност, изпускателна система и регулируеми амортисьори (цветно обозначени в оранжево и червено с увеличаване на нивата на спортност). Има и палци за настройките на температурата и силата на звука. Точно пред всичко това, в тънка ивица и точно под екрана, са разположени още твърди бутони за функциите на климатика и заключването на вратите. Усещането е малко причудливо, но и модерно, прецизно и освежаващо, и наистина се надявам Aston да не се опитва да доставя всичко на екрана в бъдеще.



Да се върнем към звука на V-8: той е пристрастяващ, окуражаващ и подходящ за автомобила. Около 4100 об/мин DB12 придобива допълнителен импулс. Звучи брутално, но не и дивашки в най-гласовитите си режими, пее при превключването на предавките и е особено приятен при свален покрив.

Моделът DB12 Volante в цвят Magneto Bronze, който шофирах, надхвърли значително базовата си цена от 265 000 USD и достигна крайна цена от 327 100 USD, включително таксата за дестинация от 3400 USD. Опциите за близо 60 000 долара включваха също карбоново-керамични спирачки, бронзови спирачни апарати, опушени лещи на задните светлини, пакет за долната част на каросерията в черен гланц, специален цвят на покрива на кабриолета и 21-инчови ковани джанти със сатенено платинен завършек.

DB12 изглежда малко по-различно от DB11, но е, по-технологичен с новия дизайн на фаровете и по-нахален с по-голямата си радиаторна решетка.

Източник: motorauthority



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак