1/3 от народните представители от "Възраждане" са ваксинирани, показва проверка на източници на bTV.


Партията е срещу зелените сертификати и всички мерки за ограничаване на епидемията.


През тази седмица народните представители се върнаха на работа в парламента след коледната си ваканция. След като в първия ден нямаха особено какво да си кажат в пленарната зала, заседанието приключи за около час.


За сметка на това, в петък работиха до тъмно. И дебатираха 6 часа - как да влизат в сградите на Народното събрание - със или без зелен сертификат.


Темата се оказа ключове, не защото достъпът до сградата има особено значение за хода на пандемията, а защото дебатът е символен. За действията ни като общество срещу заразата.

През 2021 г. България избира три пъти състав на Народното събрание. На изборите през ноември в парламента влиза и партия "Възраждане". Получават почти 130 000 гласа, които им отреждат 13 места в Народното събрание. По време на кампаниите основен говорител на партията в национален ефир е председателят й Костадин Костадинов.


А основните послания към избирателите - срещу членството на България в Европейския съюз и НАТО, както и срещу всички мерки за ограничаване на пандемията от COVID-19.

"Възраждане" последователно говорят срещу "принудителната ваксинация" и против ваксините срещу COVID:
 
„Позицията ни е ясна и категорична: не на тази ваксинация, не на тази ваксина“, каза Костадинов във „Фейсбук“ през март 2021 г.

В деня, в който народните представители положиха клетва, "Възраждане" декларира каузата си и от парламентарната трибуна:

„Няма да търпим ограничения, маски, дискриминация, принудителна или задължителна ваксинация с експериментални субстанции и ще искаме премахването им възможно най-скоро".

В първия работен ден за депутатите от новата година зам.-председателят на парламента Цончо Ганев от "Възраждане" заяви, че въвеждането на зелен сертификат за достъп в Народното събрание има за цел да спре него и колегите му да ходят на работа.

„Истината е, че се опитват да ограничат достъпа на „Възраждане“ до парламента, защото ние тук работим. Не сме на пазар“, заяви Ганев пред bTV в първите дни на новата година.


Два дни по-късно Народното събрание обсъжда въвеждането на зеления сертификат за достъп в сградата на парламента.


Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com