Свързани новини

31.08.2018 12:45

В.Радев: Подадохме оставки, защото така постъпваме в ГЕРБ

Видян 4036 пъти | Коментари 6
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Подадохме оставки, защото така постъпваме в ГЕРБ, носим политическа отговорност. Това каза в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предаде Фокус. „Поставени сме на постовeте си, за да свършим работа“, посочи той. „Очевидно министерствата ни на са били в състояние да ни предпазят от такава трагедия“, посочи той по повод тежкия инцидент от 25 август край Своге.

"Вероятно ще се върнем в Народното събрание", заяви още Радев. „Чак в такива детайли не сме отивали. Ние сме в оставки и докато се намерят нови министри, това е работа на премиера, ние продължаваме да си вършим работата. Предполагам, че това е естественият ход, за да сме на светло пред вас най-малкото, защото ако се скрием и ни няма и там… Това е само разсъждение в момента. Нека го обмислим, ще решим с партията какво да направим“, коментира Радев и добави: „По-добре там да ни питате, да продължаваме и ние да даваме информация, така аз си мисля“.

„Неслучайно казах, че през 2017 и 2018 г. пътнотранспортните произшествия намаляват. Трудно е сега, когато го казвам, някой да повярва и да е приемливо на фона на тези жертви, но това е истината. Всички назад, ако погледнем правителството на ГЕРБ какво е направило, наполовина сваля жертвите – от близо 1000 на 600. Сега сме леко нагоре“, допълни Радев. По думите му всички назад, които са отговаряли във всичките системи, всичко ще бъде прегледано. „Предполагам, че това ще бъде и работата на прокуратурата, за да установят кои са виновните. Ние само събрахме материалите“, каза още Валентин Радев.

"Очевидно ние и тези преди нас не сме се справили докрай добре, за да се случи това - но сега сме ние и поемаме отговорността", заяви още министърът.

На въпрос кои са грешките, отчетени от министрите в оставка, Радев коментира: „Довечера ви разказвах, че сме подали 4 сигнала, материала, 7 са – днес щях да ги покажа на редовния месечен брифинг. Дали сме ги към общини и ръководни органи, защото не е само към едни. 7 сигнала и то конкретно за този участък или в близост към него“. „Това може да направи това министерство, другото прави нещо друго и т. н. Очевидно ние и тези преди нас, но сега сме ние и поемаме отговорността, не сме се справили докрай добре, за да се случи това“, заяви Валентин Радев.



Относно това дали с подадените оставки ще се решат проблемите в конкретните три министерства, както и проблемът, който е довел до тежкия инцидент край Своге, Радев обясни: „Оставките никога не решават проблем – никога. Това е политическа отговорност. Такава революция, която в момента се прави от трите министерства, плюс още някои, промени в Закона за движение по пътищата, говоря за законодателство в три нови закона, сменяме тази междуведомствена комисия, правим по-голяма. Не говоря за органа, за който онзи ден говорихме“.


 По думите му всички тези неща ще се случат в близко бъдеще. „Ще минат през парламента. Много добри неща в тази посока - за намаляване на пътните произшествия. Миналата година бяха 602, трябва да слезем около 400-300. Това е заложено, работа е на министерствата. Тук са насложени проблеми от много време назад, но някой да е заставал да поеме такава отговорност? Правим тези стъпки, тепърва ще ги обясняваме, но не е сега моментът. През цялото време докато ме питате аз си мисля за онези мъже и жени, които са в болница. Не ми е удобно да се извинявай и обяснявам какво сме направили“, каза още Радев.


„С колегите Ивайло Московски и Валентин Радев депозирахме оставките си. Още в неделя изразихме готовност да подадем оставки. Днес те са факт, депозирани са в ръководството на МС“, заяви от своя страна министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. Московски не се яви пред медиите, защото бил в болничен.


Тримата министри, отговорни за катастрофата, при която загинаха 17 души, да си хвърлят оставките, поиска премиерът Бойко Борисов тази сутрин.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Anonimen 30.06.2019 14:08

    С подадената си оставка, В.Радев свали IQ-то на колониалната МУ администрация с поне 50%?

  • 005 Anonimen 30.06.2019 14:08

    поредната глупост на бойко

  • 004 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Един голям тъпанар си отива,а то с лопата да ги ринеш.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    На този в МО му казваха "КРАДЕВ".

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Този можеше да използва високия пост който заемаше да си беше провел едно качествено лечение!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове.