Свързани новини

25.11.2021 13:54

Герджиков откупи поста си с по 1/2 заплата от парите за К19, дадени от служебните на СУ

Видян 9590 пъти | Коментари 7
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В деня след загубата на президентските избори и деня преди общото събрание на Софийския университет, на което публично обяви, че ще си подаде оставката, ректорът Анастас Герджиков издава заповед, която мнозина биха нарекли подкуп – бонус 50% върху месечната заплата на всеки преподавател в Алма Матер. Най-интересното е, че тези пари са от средствата, отпуснати от служебното правителство за мерки срещу коронавируса във висшето училище. Лошото е, след като така и така не спазва закона, според който държавните средства се използват в строго съответствие с целта, за която са отпуснати, защо СУ не използва парите да погаси многомилионните си задължения за данъци или за отопление, които има към Столичната община и нейното дружество Топлофикация например.
Лъжа се оказва и публично анонсираната оставка на ректора. По време на общото събрание тя му е поискана от преподавателка
, а не е дадена от него, както заблуждава официалното съобщение на Софийския университет.
От СУ съобщиха, че Герджиков е запознал участниците на върховния колективен орган на университета с мотивите си да се кандидатира за държавен глава, което е странно, че не е направил предварително, след като твърдеше, че отдавна бил мислил по темата. А не било станало за дни, понеже ГЕРБ не можеха да убедят никого да се кандидатира с тяхната подкрепа за изборите за президент и получиха премного откази, както сам Б. Борисов разказа. И „изразил готовност да подаде оставката си, ако събранието смята, че кандидатурата му е повлияла негативно на Алма Матер”, пише в комюникето.
По информация на Клуб Z от присъстващи на заседанието не Герджиков е предложил оставката си - той е реагирал на въпрос на доцентка, която е попитала дали няма да я подаде. Ректорът е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 26.11.2021 07:35

    Ректорът като знае колко е затънал защо се кандидатира ? Сега ще разкрият всичките му мушенгии , а ГЕРБ ще се отрекат от него.

  • 006 Кака Милка 25.11.2021 22:34

    С такъв жалък, алчен, бездуховен "декан" бих се срамувал да уча в СУ !

  • 005 Anonimen 25.11.2021 22:33

    Какви жалки, алчни, безкруполни ренеГАДски твари са се намърдали във всички възлови позиции и не искат да ги отстъпят за нищо на света! Срам и позор, ченай-голямата образователна институция , СУ се управлява от тази жалка БЕЗличност!

  • 004 Anonimen 25.11.2021 20:40

    що някой не свери преводите му с руските такива.

  • 003 Anonimen 25.11.2021 17:51

    А мен защо изтрихте бе ? И вие станахте като Днес.бг. зависими цензуристи ! Аз ще се изразявам както си искам, срещу хората пречещи на България, а вие сте никои за да ме ограничавате !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог