Свързани новини

22.11.2021 15:17

Оставка на ректора, който залепи куп петна на СУ

Видян 8177 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес, както сам обяви, Анастас Герджиков поставя пред своите колеги в СУ дилемата да го оставят ли ректор на Алма Матер. И той като Корнелия Нинова иска да подаде оставка, ама няма желание – остава му се. Освен нелепото участие в предизборната кампания рамо до рамо с наредилия да бият студентите Младен Маринов, той има и доста други петна, които лепна на Университета. Последното е доказаното плагиатство на кандидат-вицепремиера Петър Илиев от Юридическия факултет, по която тема Герджиков се правеше на нечул и невидял, понеже онзи бил „любим преподавател”, макар да не го познавал. Това не е първият подобен случай. Ректорът на ректорите взе за доцент в СУ за срам на университета депутата от ГЕРБ и личен лекар на Борисов Лъчезар Иванов – Мозъка. Това стана през 2015 г. – застъпването на Герджиков, след като през 2012 г. Медицинският университет изгони Мозъка поради плагиатство. Беше си приписал 2 статии на проф. Любомир Иванов, с които няма нищо общо и е разчитал на подписването на съфамилника си под тях като Л.Иванов и така ги е представил. Ще припомним този скандал утре. Сега ще продължим с безрадостното финансово положение на СУ. Университетът от години не си плаща нито данъците, нито парното, въпреки че за разходите за тях и още куп неща получава специална субсидия от държавата, отделно от която събира доста наеми, такси за платено обучение и работи по европроекти. Вместо по пера обаче, парите се харчат за допълнителни възнаграждения, включително на собствената му майка, което е нарушение на закона. Ще продължим темата. 


  Кирил Пламенов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 23.11.2021 16:36

    Герджик-ага стана срам за ВУЗ-вете още щом беше предложен от УЖ независими но ЗАВИСИМИ ОТ ГЕРБ И ДПС сдружения, този набеден за професор келеш през цялата кампания на агитация се представи само с лъжи и "уйдорми", ако поне има мъничко достойнство би следвало да подаде веднага оставка, но не вярвам, човек който владее измамата и лъжата няма достойнство, морал и почтеност !

  • 002 Anonimen 23.11.2021 12:38

    НАИСТИНА ли,ТОЙ ще се ВЪРНЕ ТАМ?! СРАМ!!! НАРОДЕ????

  • 001 Anonimen 22.11.2021 17:40

    Майка му - получила 9 000 от университета за нищо. Жена му - преподавател в същия университет. Синът му - доктор по някаква си безсмислена дисциплина - в същия бащин университет. И няма никакви конфликти на интереси. Срам за университета, който съм завършил още преди Герджилов. Срам и позор.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци