Свързани новини

25.11.2021 13:54

Герджиков откупи поста си с по 1/2 заплата от парите за К19, дадени от служебните на СУ

Видян 9472 пъти | Коментари 7
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В деня след загубата на президентските избори и деня преди общото събрание на Софийския университет, на което публично обяви, че ще си подаде оставката, ректорът Анастас Герджиков издава заповед, която мнозина биха нарекли подкуп – бонус 50% върху месечната заплата на всеки преподавател в Алма Матер. Най-интересното е, че тези пари са от средствата, отпуснати от служебното правителство за мерки срещу коронавируса във висшето училище. Лошото е, след като така и така не спазва закона, според който държавните средства се използват в строго съответствие с целта, за която са отпуснати, защо СУ не използва парите да погаси многомилионните си задължения за данъци или за отопление, които има към Столичната община и нейното дружество Топлофикация например.
Лъжа се оказва и публично анонсираната оставка на ректора. По време на общото събрание тя му е поискана от преподавателка
, а не е дадена от него, както заблуждава официалното съобщение на Софийския университет.
От СУ съобщиха, че Герджиков е запознал участниците на върховния колективен орган на университета с мотивите си да се кандидатира за държавен глава, което е странно, че не е направил предварително, след като твърдеше, че отдавна бил мислил по темата. А не било станало за дни, понеже ГЕРБ не можеха да убедят никого да се кандидатира с тяхната подкрепа за изборите за президент и получиха премного откази, както сам Б. Борисов разказа. И „изразил готовност да подаде оставката си, ако събранието смята, че кандидатурата му е повлияла негативно на Алма Матер”, пише в комюникето.
По информация на Клуб Z от присъстващи на заседанието не Герджиков е предложил оставката си - той е реагирал на въпрос на доцентка, която е попитала дали няма да я подаде. Ректорът е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Anonimen 26.11.2021 07:35

    Ректорът като знае колко е затънал защо се кандидатира ? Сега ще разкрият всичките му мушенгии , а ГЕРБ ще се отрекат от него.

  • 006 Кака Милка 25.11.2021 22:34

    С такъв жалък, алчен, бездуховен "декан" бих се срамувал да уча в СУ !

  • 005 Anonimen 25.11.2021 22:33

    Какви жалки, алчни, безкруполни ренеГАДски твари са се намърдали във всички възлови позиции и не искат да ги отстъпят за нищо на света! Срам и позор, ченай-голямата образователна институция , СУ се управлява от тази жалка БЕЗличност!

  • 004 Anonimen 25.11.2021 20:40

    що някой не свери преводите му с руските такива.

  • 003 Anonimen 25.11.2021 17:51

    А мен защо изтрихте бе ? И вие станахте като Днес.бг. зависими цензуристи ! Аз ще се изразявам както си искам, срещу хората пречещи на България, а вие сте никои за да ме ограничавате !

  • 002 Чурулик Марийкин 25.11.2021 16:36

    Сламеният скопец Герджиков е крадец та дрънка, опита се да се сдобие с имунитет като президент, но претърпя пълно фиаско. Разследване и наказание за този евнух от Алма Фатер е откраднал десетки милиони за лични цели и собствено облагодетелстване !!!

  • 001 Anonimen 25.11.2021 15:02

    Този е нещо като Каскета, само далавери и скандали и никаква оставка. Разследване на всичките му афери и търсене на отговорност от това удобно и обслужващо мекотело, което затри тотално СУ и оцелява с корупция и подкупи с обществени средства не по предназначение

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион