01/02

Свързани новини

22.11.2021 15:09

Как синът на Герджиков си купи за €600/м2 апартамент в Изток без кредит на 24 г, а на 28 г. стана доктор на науките, сложи Влади Горанов в джоба си

Видян 10298 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Влади Горанов е прословут с нюха си към безплатни и повече от изгодни имоти. Няма да напомняме цялата история с апартамента му в най-скъпия столичен кв. Изток, взет за 1086,67 евро на квадрат или за офиса за 1380 евро на квадрат. В същия блок на Цариградско шосе, в който са помещенията на фирмата му обаче един негов комшия го е ударил в земята по изгодност на сделката. И това е синът на ректора на СУ и до вчера кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ Анастас Герджиков, чиято съдба се решава днес – оставка или остава начело на Алма Матер за срам на университета.


 


На 30 април 2015 г. момчето, тогава само на 24 години, успява да закупи 95 квадрата апартамент точно срещу хотел Плиска, при това без да използва кредит и без да има спестявания, а баща му като ректор на СУ по същото време взема 2000 лева БРУТО като ректор. Цената е скандално ниска, направо невъзможна за София, да не говорим за супер престижен, доста търсен и доста скъп район като Изток – 601 евро на квадрат. Общата сума по сделката, която е декларирал нотариално – през закона, Георги Анастасов Герджиков, е 111 834,36 лв. Това разкри разследващият журналист от bird.bg Атанас Чобанов.
Детото – чудо, както също той е проучил, прави и още един невероятен удар. Само на 28 години Георги Анастасов Герджиков получава научната титла „доктор”. (Айнщайн е успял на 26 г., оценете това!) Не, че няма баба професор и баща професор и „ректор на ректорите”, тоест твърде дебели връзки, но това наистина е мисия невъзможна, освен за истински гений.
Същата 2015 година и баща му Анастас Герджиков получава апартамент, както е записал в имотната си декларация пред КПКОНПИ. Неговият случай прилича на Горановия по това, че му е даден за „безвъзмездно ползване”. И пак от роднина. Жилището от 105 кв.м. обаче не е от кръстника, а от „родител”, вероятно майка му, с която разказва, че живее.


Кирил Пламенов


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 22.11.2021 18:30

    Радосвет Радев докопа по партийна линия парите от Комсомола и си направи частно радио с част от тези пари. На какво законово основание ?! БЧК(Българският Червен Кръст) от държавен - вече е частен . На какво законово основание беше приватизиран ?! Никой не е забравен , нищо не е забравено . Крадените пари да се върнат - държавата да тръгне напред . Народът не е мързелив и не е работил от 1944 г. насам за да спонсорира например Ветко Арабаджиев . За 60 ят си рожден ден в Сан Тропе похарчил един милион евро за една вечер да черпи френски и руски бизнемени . От къде има толкова много пари ?!

  • 002 Anonimen 22.11.2021 17:45

    Чобанов, Чобанов, защо чак сега показваш всичко това, защо? Но все пак по-добре късно, отколкото никога. Ха сега да видим и останалите преподаватели в СУ как ще решават този казус. Май всички са свързани като свински черва.

  • 001 Anonimen 22.11.2021 16:14

    nal-noviat moshenik e tozi,izdignat GROBADZIAK-takiva sa vsizki ot GERB

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

везни

Отдайте се на неща, които ви доставят удоволствие

Днес е ден, в който не бива да забравяте да се обадите