01/04

Свързани новини

21.10.2019 14:33

Маджо кредитира Мая без обезпечение за офис, а апартаментът й с купен под пазарната оценка, разкрива Биволъ

Видян 12566 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Наред с останалите нередности, и собственостите на Мая Манолова и дъщеря й са доста съмнително придобити, разкрива Биволъ: „...има две имотни придобивки в София. През 2007 г. дъщеря ѝ Ралица (б.р. тогава без доходи, както и майка й,  за гаранция да покрива разходите по 6-цифрен борч, които при тогавашните лихви са над 4 000 лв. на месец), купува офис на централната ул. Алабин 56, срещу хотел Рила, за 100 000 евро, а през 2012 г. Манолова се сдобива с апартамент от 98 кв. м. на ул. Русалийски проход 1 в кв. Хладилника за 110 000 лв при данъчна оценка 124 789,30 лв. И за двата имота има съмнения, че цената им не съответства на пазарните цени към момента на закупуване.



Според статистиката в сайта imot.bg цените на офисите в центъра на София в края на 2007 и началото на 2008 са в диапазона 1500 – 1800 евро на кв.м. Офис на престижния адрес Алабин 56 може да е струвал и по-скъпо.
Колкото до тристайните апартаменти в Хладилника, дори след кризата те не са падали под 800 евро на кв.м.
Както самата Манолова вече обясни, по повод на предишни медийни публикации за нейния офис, през 2007 г. тя е финансирала сделката с кредит от 100 000 евро от Интернешънал Асет Банк (б.р. по онова време крупен акционер в нея е съпругата на Младен Михалев - Маджо), а имотът е оформен на името на нейната дъщеря, защото била в процедура на развод и делба на имущество. Кредитът е вписан в имотните декларации на Манолова като депутат.
Проверката ни обаче извади наяве, че този кредит е обезпечен с друг имот, който не е собственост на Мая Манолова, а на кюстендилската адвокатка и нотариус Милена Миленкова. Този факт не е деклариран от Мая Манолова нито през 2008 г., нито впоследствие, въпреки законовото задължение да го стори в графата 14. “Дадени обезпечения от или в полза на декларатора, неговия съпруг /съпруга/ или ненавършилите пълнолетие деца с тяхно съгласие” на данъчната декларация“.



19 минути се допита до вещи юристи, които бяха категорични, че законово е невъзможно несвързано лице да даде имот за обезпечение, освен нарушението на чл.313 от Наказателния кодекс за недекларирането.



„Пред Биволъ Мая Манолова обясни, че банката не е приела като обезпечение самия офис, защото сделката е била за идеални части. Притежаваните от Манолова имоти в Кюстендил пък били съпружеска общност и също не ставали за обезпечение. Тогава тя се обърнала към близката до нея адв. Миленкова, с която практикували в една и съща кантора, за да обезпечи кредита от 100 000 евро със своя софийски апартамент, придобит година по-рано на невероятната цена 26 480 евро.



Няколко години след придобиването на офиса, Мая Манолова купува


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 Александър Ресиловски 22.10.2019 17:16

    Не зная какво правя в надпреварата за изборите идната неделя… Не съм в стандартите на изборната кампания Не зная какво правя в надпреварата за изборите идната неделя… Не съм в стандартите на изборната кампания: – Не съм се напивал на щайга в Израел. – Не съм правил джомбуш в „Референдум“ на БНТ. – Не съм обещавал, че ще върна лятото (и часовото му време). – Нямам голи снимки (само по силикон). – Нямам отпечатани снимки върху комплекти чорапи. – Нямам отпечатани снимки върху самуни сух хляб. – Не съм организирал чалга концерти. – Хората от гетото не развяваха мои плакати докато от колоните на уредбата вият зурни и маанета. – Не съм държал речи на чужд език. – Не съм заявявал, че „ще продължа да се боря против“ за нещо което до сега съм подкрепял или за нещо, за което нивгаш не съм се борил. – Не съм се возил в джипа на Тиквата докато той кара и някой предава лайф от ФБ страницата му. – Не съм обещавал нищо, освен, че няма да обещавам нищо. – Не съм заявил, че ще откривам аптеки и бензиностанции. – Не съм пускал досадни реклами по тв-тата. – Нямам спонсорирани публикации. – Не съм раздавал козунаци, кебапчета и бири. – И снимка с вратовръзка и цифричка не съм си качил. – Не съм купувал гласове (то и пари нямам). Нямам шансове в тая игра…

  • 008 Anonimen 22.10.2019 10:48

    И „Труд“ е купен от свенливата крадла! И се състезават кой повече да компроментира Мая Манолова!

  • 007 Anonimen 22.10.2019 10:48

    И „Труд“ е купен от свенливата крадла! И се състезават кой повече да компроментира Мая Манолова!

  • 006 Anonimen 22.10.2019 10:48

    И „Труд“ е купен от свенливата крадла! И се състезават кой повече да компроментира Мая Манолова!

  • 005 Anonimen 22.10.2019 10:48

    И „Труд“ е купен от свенливата крадла! И се състезават кой повече да компроментира Мая Манолова!

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби