Свързани новини

20.10.2019 10:33

Мая да каже кой плаща кампанията. Лъжа е, че няма билбордове, зове кметът

Видян 4347 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
"Моята програма е обърната изцяло към хората с проекти, конкретни решения и срокове. Най-вредно за града е решенията да се взeмат с договорки и на тъмно. Зад моята кандидатура стои ясна подкрепа и в следващия общински съвет трябват партньори, които ясно да застанат зад програмата и зад проектите. Така се носи отговорност и се гарантира работата за София", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова.

По думите й тя не е очаквала в тази кампания, че лъжата ще измести разговора за София.

"Г-жа Манолова дължи отговори на три въпроса до тук.

Първият, кой финансира нейната кампания?

Вторият, кой носи отговорност за действията й?
Защото още при първия случай, със злополучните билбордове, каквито заяви че няма, а те се виждат в града, тя прехвърли отговорността за лъжата на една от  партиите, които я подкрепят.

И третият, защо след като твърди, че има нарушения в процедури на общината не е подала нито едни сигнал?
Нелепо е, че когато я попитах, тя извади проверка, която аз съм назначила и аз съм подала в прокуратурата.
Въпросът не е в билбордовете, а в лъжата“, заяви кметът на София.

19 минути потърси за коментар Манолова, която първо излъга, че няма бордове, после отреклия да ги е финансирал шеф на ДБГ Делчев изведнъж се сети, че бил платил 9 борда. Но не каза кой плаща рекламните стени и кой ще плаща удвоеното количество пана от днес.
Попитана по същата тема от нас, Манолова изведнъж се сети, че Делчев бил платил 5 борда. И повече от това не успя да каже.
Тази работа за десетки хиляди лева – част от досега похарчените видимо поне 2 милиона лева, обаче трябваше да е записана в списъка на даренията за кампанията. Където самата Манолова държи ¼ от тях: 15 000 лв., дошли незнайно откъде. Както публикувахме документите от имотната й декларация пред КПКОНПИ, семейството й е с 200 000 на червено заради огромни кредити, а издържа къща, голям апартамент, огромен офис и 2 коли.
Сумата няма как да се докаже и от партийната каса на ДБГ, която от 2 и половина години не е в парламента и не разчита на субсидии
, а след отцепването на Найден Зеленогорски и общинските й съветници в София, преминали до 1 в ГЕРБ, и членската маса – оттам вносът й рязко намаля.
   Напомняме, че лидерът на ДБГ е син на бащата на водния заем и водната концесия на София Андрей Делчев, който е и дясна ръка на Валентин Златев в Българската петролна и газова асоциация, чийто публичен картелен говорител се явява.
Интересно е, че Манолова не критикува Софийска вода и бензиновия картел, а в момента цените по бензиностанциите са поне с 20 стотинки по-високи от пропорционалните на актуаната цена на нефта. И положението е такова от Великден.

Наред с билбордовете, много пъти повече пари, отколкото за тях вече се похарчиха за медийно отразяване, за прочутата шатра на Манолова – само тя е поне 200 000 лв., но много по-евтина от тв кампанията й, за още куп разходи като рекорден тираж рекламни материали и тяхната подготовка, многочислен екип, неговите възнаграждения, горива и т.н.
  Най-неприятното е, че сякаш двама юристи като Манолова и Делчев, не осъзнават сериозните проблеми със закона, които има при неясно финансиране. За битката им за „прозрачност“ и нейните морални измерения, дори не си струва да се говори.



Очаквайте още по темата


 






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Недей да плачеш, недей да страдаш... 21.10.2019 09:01

    Късно е чадо, коня ойде в реката! Пък да се завърнеш в родното училище не е най-лошата перспектива. Лошо е ако се разровят далаверите, лъсне грозната истина и се окажеш клиент на бай Ставри. От това най-много се страхуват герберастите - проверки и затвор! Но и това ще стане, всекиму своето, всекму заслуженото!

  • 007 Anonimen 20.10.2019 20:46

    Как мафията унищожи София, един от най-древните градове на Европа И пак се натискат да крадат https://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=290&aid=2

  • 006 Николай Драганов 20.10.2019 17:55

    Николай Драганов Гласове отляво: Липсва социална алтернатива на изборите на 20.10.2019 в 17:52 Гласове отляво: Липсва социална алтернатива на изборите БАРИКАДА http://baricada.org/ БАРИКАДА https://baricada.org/2019/10/18/horata-predi-pechalbite/ Позицията завършва с посланието, че „за съжаление, в наличната стока, която е изложена на политическата сергия, не намираме кандидат за кмет на София, чиято програма отговаря на тези елементарни критерии (валидни в редица европейски столици), но призоваваме избирателите да потърсят онези претенденти, които поне малко се доближават до тях!“. Ако този материал ти е харесал, подкрепи съществуването на "Барикада". Нуждаем се от теб! Виж как можеш да помогнеш–тук!

  • 005 Anonimen 20.10.2019 15:24

    Какво е отношението на Мая Манолова към расистките изявления на Белев?

  • 004 Anonimen 20.10.2019 12:36

    Който плаща и твоята, той плаща и нейната, ние всички в карайна сметка. Грозно.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и