BMW Hypercar ще бъде сбъдната мечта

Свързани новини

12.08.2023 08:30

BMW M1 се трансформира във футуристичен електрически суперавтомобил

Видян 5171 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автомобилният дизайнер Grimaud Gervex разкрива своя визионерски поглед към емблематичния суперавтомобил BMW M1. Скиците на Gervex представят смел и иновативен електрически суперавтомобил, който отдава почит на клиновидния дизайн на оригиналния M1, като същевременно го влива с авангардни елементи. Това преосмисляне на екзотичните линии на M1, впечатляващата аеродинамика и елегантното осветление, пленяват въображението и разширяват границите на възможното в автомобилния дизайн.



Преосмислянето на BMW M1 от Gervex не е нищо друго освен спиращо дъха. Силуетът на автомобила запазва същността на класическия дизайн, който направи оригиналния M1 икона, но също така обхваща изцяло модерна интерпретация. Добавянето на масивни аеродинамични елементи и заден дифузьор допринасят за агресивната и футуристична привлекателност на автомобила, като става ясно, че това не е обикновен електрически автомобил.



Отпред този хипотетичен електрически суперавтомобил BMW M1 отдава почит на своя предшественик, като включва познатата ламелна решетка, която сега умело се слива с въздухозаборниците около LED фаровете. Тези две LED ленти отпред не само служат като фарове на автомобила, но и му придават уникален и минималистичен вид. Емблематичното лого на BMW, сега светеща емблема, добавя изящна нотка на лукс към елегантния дизайн. Предната част е безпогрешно вдъхновена от класическия M1, но същевременно обхваща ниво на изтънченост и модерност, което го отличава от неговия предшественик.




Най-впечатляващата характеристика на преработения M1 е неговият дизайн на задната част, който демонстрира цялостна визуална промяна. Тънка задна светлина минава по ръба на правоъгълната задна част, подчертавайки нейната уникална естетика. Липсата на традиционните BMW лога над задните светлини е заменена от релефните инициали BMW върху метална плоча, добавяйки усещане за съвременен привкус. Тези рендери също показват форм фактор, който е по-лек и по-стегнат от оригиналния M1, характеризиращ се с остри като бръснач ръбове и стегнати линии.



Ако трябва да сравним тези рендери с някои по-нови BMW. проекти, тогава на ум ми идва вече отменената концепция BMW M Vision NEXT. Plug-in хибридната концепция представи зашеметяващо дизайнерско упражнение, което притежаваше потенциала да се превърне в триумфална водеща спортна кола за BMW.

BMW Hypercar ще бъде сбъдната мечта

Въпреки че реалната реализация на концепция като тази в света на BMW може да остане далечна мечта, тя несъмнено служи като вдъхновение и шоуто би могло да бъде направено. Скицата на Grimaud Gervex на електрически суперавтомобил BMW наистина се отличава в морето от дигитални рендери, демонстрирайки безпогрешното майсторство на опитен автомобилен дизайнер.



Източник: bmwblog.com



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци