Други забележителни детайли от страничния изглед включват черен панел под рамката на прозореца, изравнени дръжки на вратите и елегантни огледала, които могат да функционират като камери

Свързани новини

01.08.2023 09:07

2025 BMW Neue Klasse Rendering ни подготвя за следващите 3 серии

Видян 8931 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На CES 2023 BMW показа първата си концепция на Neue Klasse, наречена i Vision Dee. Футуристичната концепция предлага поглед към новата им дизайнерска посока. Междувременно BMW потвърди, че ще пусне повече подробности и визуализации на автомобила на тазгодишното IAA в Мюнхен. Преди официалното разкриване на концепцията Neue Klasse, рендиращи художници като Nicolás Cavero (@futurecarsnow) поеха инициативата да създадат изображения, които дават поглед към потенциалния дизайн на Neue Klasse. Но както винаги, имайте предвид, че действителният сериен автомобил може да изглежда много по-различно от тези независимо създадени изображения.

Както при всички автомобили Vision BMW, дизайнът на концепцията i Vision Dee ще окаже силно влияние върху бъдещия производствен модел. Една забележима характеристика е новата бъбрековидна решетка, покрита със стъкло и простираща се по цялата ширина на автомобила. Той служи като корпус за цялостната система за осветление, включително итерация на емблематичните ангелски очи. Разположен между бъбреците, има по-дълбока вдлъбнатина в предния капак в сравнение с най-новите серии 4 и 5. Като погледнем по-отблизо предния край, можем да видим, че това изобразяване на Neue Klasse има интегрирани елементи, готови за производство. Те включват изпъкнала броня със скромен въздухозаборник и обичайния набор от сензори.




Докато се движим около колата, предният надвес е по-къс от това, което обикновено виждаме в Серия 3. Страничният изглед отразява минималистичен подход, който комбинира футуристични елементи с класическата седан естетика на марката. Чистите и остри хоризонтални линии хармонират с по-изпъкналата линия на покрива с 3 кутии, подчертавайки комфорта и елегантността, свързани със серия 3. Класическата извивка на Hoffmeister също присъства, въпреки че изобразяването не показва цифровия дисплей от i Vision Dee.

Други забележителни детайли от страничния изглед включват черен панел под рамката на прозореца, изравнени дръжки на вратите и елегантни огледала, които могат да функционират като камери. Отзад се очертава привлекателен дизайнерски елемент. Новият разрушителен дизайн включва разделен хоризонтален черен панел, който отразява предните бъбреци по уникален и безпрецедентен начин. Задните светлини, наподобяващи новите ангелски очи, се отклоняват от типичните L-образни светодиоди, с които сме свикнали.




За разлика от концептуалния автомобил, изображението включва специално място за регистрационния номер под логото на BMW. Освен това, изпъкналата задна броня наподобява тази, която се вижда при i4 и се отличава със сини акценти, което означава неговата „i“ идентичност на модела. Това представяне на Neue Klasse също показва джанти, вдъхновени от най-новите електрически модели на BMW, включващи 19-инчови аеродинамични джанти, подобни на тези на i4.

Разбира се, това е просто дизайнерско упражнение и без да се знаят пълните подробности, е почти невъзможно да се предвиди окончателната версия. Но въпреки това някои елементи от i Vision Dee, или поне пропорциите, ще попаднат в серийна версия. Едно обаче е сигурно: фамилията автомобили Neue Klasse ще се отклони от типичния дизайн на BMW и ще бъде едни от най-технологично напредналите продукти, правени някога от баварците.


Neue Klasse ще бъде технологичен пробив


Когато разговаряхме с главния технически директор на BMW Франк Вебер в CES, той ни каза, че моделите Neue Klasse няма да споделят никакви компоненти със съществуващите модели. Техническият директор на компанията също подчерта важността на тази изцяло нова архитектура. Без да уточнява разходите за разработка, той посочи NK като „най-скъпия проект в историята на BMW“ и че „всичко е ново“. Въпреки че Франк Вебер не навлезе в подробности за разходите, свързани с Neue Klasse, знаем, че BMW ще инвестира повече от 2 милиарда евро в производствената база в Дебрецен. Унгарският завод планира да започне сглобяването на базирани на NK автомобили и свързаните с тях батерии до края на 2025 г.

Първите модели на Neue Klasse, които ще излязат през 2025-2026 г., са серия 3 електрически (вероятно ще се нарича i3) и новият iX3 електрически SAV. Очаквайте още новини този септември от IAA Мюнхен!


Източник: BMWBLOG



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни