След четиригодишен спор, възникнал между режисьор Станислав Дойнов, който е бил нает от продуцента Стоян Стоянов – Слаш за работа по пиеса, Дойнов се извини публично и официално на продуцента Стоян Стоянов в състоялото се наскоро съдебно дело. Делото е влезнало в съда, след като Стоян Стоянов търси правна защита от съда, заради клевети и лъжи,  насочени срещу него от Дойнов.

Свързани новини

10.07.2023 13:52

Прецедент в българската културна общност – режисьор се извини на продуцент

Видян 2282 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След четиригодишен спор, възникнал между режисьор Станислав Дойнов, който е бил нает от продуцента Стоян Стоянов – Слаш за работа по пиеса, Дойнов се извини публично и официално на продуцента Стоян Стоянов в състоялото се наскоро съдебно дело. Делото е влезнало в съда, след като Стоян Стоянов търси правна защита от съда, заради клевети и лъжи,  насочени срещу него от Дойнов.


Според официалното съдебно решение (приложено като официален документ към новината/текста) Станислав Дойнов заявява, „че се извинява на Стоян Стоянов, ако го е засегнал и обидил и обещава, че няма да публикува нищо повече по негов адрес в публичното пространство за в бъдеще“,  като с това поема вината за разпространените от него неверни твърдения и откровени лъжи, уронващи имиджа на продуцента Стоян Стоянов ((Кино академия за таланти, Девил Синема, но също така известен в средите и като Слаш от рап дуета „Зипо и Слаш“).


В някои медии има публикувани видео и текстови репортажи, в които тези клеветнически твърдения от страна на Станислав Дойнов, са разпространени.


Преди време, двамата рапъри - Зипо и Слаш , създават и пиесата „Секс, наркотици и Хип-Хоп", която има дълъг живот на сцена. За тази пиеса, рапърите наемат Станислав Дойнов като режисьор и актьор. Дойнов твърди, че не получил финансово възнаграждение за нея към момента на спора, както и набеждава и клевети продуцентите във финансови измами/спекулации с участниците в шоуто „Аз ставам звезда“.
Реалити форматът „Аз ставам звезда“ е реализиран в 88 епизода.
Продуцентът Стоян Стоянов завежда гражданско дело и пуска тъжба срещу Дойнов, като посочва: „ Чувствам се дълбоко засегнат и с увреден авторитет, тъй като клеветническите действия не спират от дълго време и разбирам, че няма друг начин да спра подсъдимия да произвежда клевети по мой адрес, освен да ангажирам неговата наказателна отговорност за извършеното престъпление от частен характер. “

Но ето че справедливостта възтържествува, макар и закъсняла и делото се решава в полза на Стоян Стоянов, а Станислав Дойнов с извинението си на практика признава вината си, която се състои в многократни клевети, лъжи и подвеждане. Очевидно продуцентът не търси финансов интерес от случая, а чисто морално извинение и „изчистване“ на името си, опетнено от режисьора.
Стоян Стоянов е един от продуцентите, участвал идейно в създаването на Кино академия за таланти ( чиито ученици вече шеста година имат реализирани участия в реклами, музикални клипове, театрални спектакли, както и в български и чужди кинопродукции). Кино Академия за Таланти успява да реализира два пълнометражни филма за една година, а в следващите 6 месеца подготвя още два филма, които вече са заснети, като единият от филмите е в партньорство с ГДБОП дирекция „Кибер престъпност“, с участието на Тервел Пулев, Ники Кънчев, Явор Колев и Александър Велев. Филмите, които излезнаха вече на голям екран у нас – „Murda Boyz – махленска класа“ ( 2023) и „Чудoвища“ (2022 с участието на Яна Маринова) се разпространяват от Alexandra Films и жънат успехи по родните киносалони.
***
През пролетта в няколко български онлайн медии излезе и новината, че известната тв водеща Деляна Маринова – Джуджи също влезе в конфликт с лицето Станислав Дойнов за клевета относно неизплатени суми. Тя обаче добави, че занапред се отказва от услугите и на баща и син Дойнови, не иска повече да имат професионални взаимоотношения занапред.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби