Министерство на иновациите и растежа връчи 8 сертификата за инвестиции на обща стойност 64 млн. лв. за последните четири месеца от началото на юни тази година

Свързани новини

10.10.2023 16:42

За 4 месеца МИР връчи 8 сертификата за инвестиции за 64 млн. лв.

Видян 490 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министерство на иновациите и растежа връчи 8 сертификата за инвестиции на обща стойност 64 млн. лв. за последните четири месеца от началото на юни тази година. С проектите се очаква да бъдат разкрити близо 900 нови работни места. В процес на сертифициране са още 10 инвестиционни проекта с инвестиции за близо 500 млн. лева и очакван брой на новите работни места – над 770. Това съобщи министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева на церемонията „първа копка“ на училище в село Лозен. Инвестицията е на немската група „Линднер“.


„Инвестицията на "Линднер" е от Клас А и ще подобри образователната среда. Това показва нашият стремеж към привличане на инвестиции и съм щастлива, че днешната е в иновативна образователна инфраструктура. Доверието на инвеститорите и поддържането на добър инвестиционен климат са сред основните приоритети на Министерството на иновациите и растежа“, заяви на церемонията министър Стойчева.


Министър Стойчева връчи сертификат за инвестиция клас А на проекта „Кампус Лозен Парк“ за изграждане на иновативна образователна инфраструктура – училище и детска градина. Инвестицията е 15 млн. лв. Другият проект на инвеститора е за високо технологичен парк, в който ще бъдат вложени 20 млн. лв. "Това показва стремежът на нашето министерство да привлича нов тип инвеститори и да превръща България в дестинация, която е интересна, привлекателна и стабилна като макроикономическа рамка и която може да се превърне в иновационен хъб в Югоизточна Европа", коментира министърът на иновациите и растежа.


В събитието участваха още Н.Пр. Мария-Ирене Планк, посланик на Германия в България, Хелмут Ланг, изпълнителен директор на „Линднер Груп“ АГ и г-н Тим Курт, президент на Германо-Българската индустриално-търговска камара.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби