Дебат

Свързани новини

20.09.2023 12:56

Депутатите в спор как да подбират чуждестранните инвестиции

Видян 590 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатите влязоха в спор за преките чуждестранни инвестиции. Дебатът е част от първото гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. Вносители са лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и група народни представители.

По време на дебатите депутатът от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова подчерта, че трябва да има такъв законопроект, който не касае само руските и беларуските инвестиции.

Бившият министър на иновациите и растежа, а понастоящем депутат от ППДБ Даниел Лорер заяви, че неговата парламентарна група ще подкрепи законопроекта, но разкритикува, че липсва анализ и оценка на въздействието.

Парламентарната група на Възраждане няма да подкрепи законопроекта с традиционния за партията аргумент, че това е поредният спуснат закон от Европейската комисия. Според формацията на Костадин Костадинов няма да се облекчат преките чуждестранни инвестиции за България, а ще има затруднения на местно ниво, както и ще има проблем за българската национална сигурност.

Костадин Костадинов пък посочи, че това ще е поредният законопроект, който ще служи само и единствено на посолствата. Според него ДПС изпълнява ролята на мръсни евроатлантически поръчки.

Председателят на парламентарната група на Има такъв народ Тошко Йорданов пък изрази възмущението си, че от пленарна зала е избягал бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него е отишъл да запали свещ в манастира, дал началото на сглобката.

Депутатът от БСП Румен Гечев настоя междуведомственият съвет за подбор (скрининг) на чуждите инвестиции, който предвижда да се създаде чрез законопроекта, да бъде в една институция с представители на различните министерства. По думите му иначе щели да бъдат блокирани чуждестранните инвестиции. Когато става въпрос за търговия и чуждестранни инвестиции трябва да следваме принципа на водещата страна на НАТО, посочи Гечев. БСП ще гласуват "въздържали се" относно законопроекта.

Източник: News.bg





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да