В началото на септември служителите на реда нахлуват в жилищата на Мурфийлд и Флайт и откриват общо 12 кучета. От имота на Мурфийлд са били иззети пет "кучета от типа питбул", съобщи вестник "Вашингтон пост", като се позова на писмено изявление на ФБР, подадено в подкрепа на обвинителния акт.

Свързани новини

07.10.2023 07:30

Високопоставен служител на Пентагона "екзекутира" кучета за борба: Прокурори

Видян 6148 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Високопоставен служител на Пентагона е обвинен в участие в мрежа за боеве с кучета, след като полицията нахлува в дома му и открива ветеринарни стероиди, килими, изцапани с кръв, и грубо електрическо устройство, използвано за екзекутиране на животни, които са загубили боевете. Съобщава се, че от дома му са били взети пет кучета.

Фредерик Дъглас Мурфийлд младши и предполагаем съучастник са били арестувани миналия месец и обвинени в насърчаване и подпомагане на начинание за борба с животни, според прессъобщение, публикувано от Министерството на правосъдието на САЩ в понеделник. Те бяха освободени в очакване на съдебен процес.

Според прессъобщението Мурфийлд и неговият съучастник са използвали приложение за криптирани съобщения, за да общуват с други треньори на кучета за боеве, да координират схватки и да обсъждат как да запазят дейността си скрита от правоприлагащите органи. Мурфийлд използвал името "Geehad Kennels", за да идентифицира своята операция за борба с кучета, докато съучастникът, посочен като Марио Деймън Флайт, наричал своята операция "Razor Sharp Kennels".


В началото на септември служителите на реда нахлуват в жилищата на Мурфийлд и Флайт и откриват общо 12 кучета. От имота на Мурфийлд са били иззети пет "кучета от типа питбул", съобщи вестник "Вашингтон пост", като се позова на писмено изявление на ФБР, подадено в подкрепа на обвинителния акт.

При претърсването на жилището на Мурфийлд са открити също "ветеринарни стероиди, графици за обучение, килим, който изглежда е бил изцапан с кръв", и "устройство, състоящо се от електрически щепсел и кабели за джъмпер ... използвано за екзекутиране на кучета, които губят боеве с кучета", заявява Министерството на правосъдието.

Преди да бъде арестуван, Мурфийлд е работил като заместник-началник по информацията за командването, контрола и комуникациите към главния информационен директор на министъра на отбраната. Според уебсайта на Пентагона оттогава длъжността му се заема от Кевин Мълвихил в "изпълняващ длъжността".

Говорител на Пентагона заяви пред в. "Вашингтон пост", че Мурфийлд "вече не е на работното място", но не каза дали е бил временно отстранен, уволнен или е бил принуден да се пенсионира.

ФБР е разследвало кръга за бой с кучета от няколко години и миналата година девет членове са били арестувани и обвинени, според писменото изявление, цитирано от "Пост". Осем от обвиняемите са се признали за виновни и са сътрудничили на разследването, като са предали информация, която показва участието на Мурфийлд в боеве с кучета поне от 2002 г.


Местните власти в Мериленд от години получават оплаквания от Мурфийлд и Флайт. Служителите за контрол на животните са били предупредени през 2018 г., когато две мъртви кучета са били открити в найлонов плик близо до дома на Мурфийлд заедно с поща, адресирана до бившия служител на Пентагона.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец