Президентът на Русия Владимир Путин (вторият вдясно) се среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун (вторият вляво) на 13 септември на космодрума Восточний в далекоизточната Амурска област, Русия. Владимир Смирнов/Sputnik/Reuters

Свързани новини

13.09.2023 17:46

Винаги ще подкрепям Русия: Севернокорейският лидер

Видян 1354 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун обеща подкрепата на страната си за Русия в противопоставянето ѝ със САЩ и техните съюзници. Той прави рядко посещение, за да се срещне с руския президент Владимир Путин в космическото съоръжение в руската далекоизточна Амурска област.

"Русия се е вдигнала на свещена битка, за да защити националния си суверенитет и безопасност срещу хегемонистичните сили", заяви Ким преди преговорите в сряда. "Винаги ще заставаме заедно [с Русия] срещу империализма".

Неговият домакин отбеляза, че космодрумът "Восточний" е необичайно място за срещата.

"Гордеем се с развитието на нашата космическа индустрия, а това съоръжение е ново за нас. Надявам се, че вие и вашите колеги проявявате интерес към него", каза Путин.

На корейските официални лица беше направена обиколка на площадката за изстрелване на космически ракети.


Преговорите между руската и севернокорейската делегация последваха изказванията на Путин и Ким и продължиха около час, съобщи по-късно пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. След това двамата лидери проведоха среща на четири очи.

Представители на САЩ предупредиха Ким преди държавното му посещение да не продава оръжия на Русия. Нито Москва, нито Пхенян са изразили намерение да участват в подобно споразумение.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу посети Северна Корея през юли, когато Пхенян отпразнува 70-годишнината от сключването на примирието с Южна Корея.

САЩ бяха основният участник в международните сили, които се намесиха на страната на Сеул в гражданската война на Корейския полуостров през 50-те години на миналия век. СССР и Китай подкрепиха противниковата страна в конфликта.


 На снимката: Президентът на Русия Владимир Путин (вторият вдясно) се среща със севернокорейския лидер Ким Чен Ун (вторият вляво) на 13 септември на космодрума Восточний в далекоизточната Амурска област, Русия. Владимир Смирнов/Sputnik/Reuters


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец