Макгрегър, който е бил старши съветник при бившия президент Доналд Тръмп, направи тези забележки по време на интервю за Sky News Australia. Той получи отпор от двете партии за това, че сякаш е заел благоприятна позиция спрямо Русия и Путин, предаде Newsweek.

Свързани новини

07.07.2022 17:07

Украйна може да бъде изтрита от картата: Бивш военен съветник на Тръмп

Видян 1846 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украйна може да изчезне от картата на света, ако в крайна сметка не бъде постигнато споразумение за прекратяване на огъня във войната на руския президент Владимир Путин, предположи в сряда бившият главен съветник на Пентагона и полковник в оставка Дъглас Макгрегър.


Макгрегър, който е бил старши съветник при бившия президент Доналд Тръмп, направи тези забележки по време на интервю за Sky News Australia. Той получи отпор от двете партии за това, че сякаш е заел благоприятна позиция спрямо Русия и Путин, предаде Newsweek.


"Колкото по-дълго продължава тази война, толкова повече хора ще бъдат ненужно избити, толкова повече щети ще бъдат нанесени на Украйна", казва Макгрегър.


"Тя [Украйна] вече на практика е провалена държава и може да бъде напълно заличена от картата. Бих казал, че се нуждаем от прекратяване на огъня", каза той.


Отбелязвайки, че украинската армия е понесла огромни загуби по време на конфликта и че руските сили "в никакъв случай не са пренапрегнати или наранени в този момент", Макгрегър твърди, че "имаме нужда от прекратяване на огъня" и че страни като Австралия трябва да настояват за това, тъй като "никой във Вашингтон няма да го направи".
Бившият съветник коментира и перспективите на руския президент Владимир Путин да се съгласи на такова примирие, като отбеляза, че той "никога не се е интересувал от цяла Украйна" и че територията, която в момента е под контрола на Русия, е "традиционната рускоезична зона"


Макгрегър отбеляза, че украинските сили, които са съсредоточени в Донбас, са "силно обезпокоителни" за Владимир Путин, който се опасява, че тези сили "ще нападнат Русия", а САЩ "неизбежно ще разположат там балистични ракети, за да застрашат ядрения му потенциал"


"Той няма да се оттегли, това е изключено", каза бившият главен съветник на Пентагона, като предположи, че ако двете страни не желаят да постигнат някакво споразумение на териториална основа, трябва да се постигне примирие, за да не прерасне конфликтът в "по-широка, регионална война".



 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей