Терзиев говори пред националната телевизия и за проблема с многото автомобили.

Свързани новини

26.02.2024 16:25

Терзиев обяви планирано увеличение на билети и карти

Видян 921 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Намерени са 37-те млн. лв., необходими за обещаното на синдикатите в градския транспорт 15% увеличение на заплатите на работещите там. Това обяви пред БНТ кметът на София Васил Терзиев.

Той обяви, че една част от средствата били от планираното увеличение на билети и карти, за което Терзиев не даде никакви подробности.

Друга част от 37-те млн. лв. идват от държавата. Това са средствата, които бюджетът компенсира за някои карти за деца и пенсионери.

Пари ще се икономисват и от охраната на столичното метро.

„Това, което сме се разбрали със синдикатите, е да си говорим по тази тема. Това, което им казах, е, че път към 30% увеличение няма, ако Министерството на финансите може да се включи, няма проблеми, но път общината да дотира самостоятелно тези 30% няма“, каза още столичният кмет.

Терзиев говори пред националната телевизия и за проблема с многото автомобили.

„Това е много голям проблем, имаме над милион коли. Доскоро не беше задължително да има по едно паркомясто на апартамент, когато се строи нова сграда. Борбата с калните точки и регулирането на движението в кварталите предстои и се работи активно от районните администрации“, заяви кметът. Той съобщи, че в кварталите има около 22 проекта за изграждане на паркинги.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Юнивърсити ъф Ди-Жей сайънтс, located at City of Dolna Dikanya, Balkan Peninsula, Europe 27.02.2024 00:41

    За мутро-питешките ологарси, дето дори не знаят че в София има метро, еднократните билети до 75 лева биха били резонна цена. А картите за студе нти и пенсионери би трябвало да станат по 6,000 лева на месец. Това е положението, драги гласоподавтели. Или се съобразявайте със световната конюктюрта или както каза интелектуалното гуро, оная ПКП от Кърджали: Одете пеша !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.