"Зад лозунгите колко много обичат София, някои от политическите партии всъщност нямат никаква същност в действията си. В момента имаме поне общински съвет, който работи и може да продължи политическото противопоставяне, но работата няма да бъде по-лесна.

Свързани новини

26.02.2024 13:55

Не сме имали един спокоен ден, откакто сме влезли в управление: Терзиев

Видян 327 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Колкото и да се търси някакъв пробив в нашата група, такъв няма. Има нормални отношения между партньори, които включват и различни мнения, което прави групата по-силна. Това заяви кметът на София Васил Терзиев тази сутрин в ефира на БНТ.

"Откакто сме влезли в управление, не сме имали един спокоен ден. И това надали ще се промени. Никой от нас не се изживява като опозиция. Въпреки всички трудности ще намерим решения в интерес на софиянци.

В крайна сметка за това ни е гласувано доверие, но сме длъжни да даваме контекст защо някои неща ще бъдат доста по-трудни, отколкото би ни се искало и защо зад лозунгите колко много обичат София и правят за София, някои от политическите партии няма никаква същност в действията им", допълни кметът на столицата.

"Зад лозунгите колко много обичат София, някои от политическите партии всъщност нямат никаква същност в действията си. В момента имаме поне общински съвет, който работи и може да продължи политическото противопоставяне, но работата няма да бъде по-лесна.

Пак се изостриха отношенията между различните партии, пак се видя колко големи са разликите, които имаме във вижданията за управлението на този град и начина на управление. То се вижда в самия процес - през цялото време как ние подходихме отворено, прозрачно.

Да се съгласим върху ключовите точки, върху които имаме 80% припокриване и да кажем - по другите ще имаме различия, но за тези ще се съгласим", каза още той.

Терзиев е предложил да се измисли принцип на разпределение на комисиите, за да има някаква логика, на базата на опита, който имат.

"Те бяха разделени много удобно - от всички важни комисии, тези, които имат 23 представители в общинския съвет, което е повече от втората и третата партия, взети заедно, нямат нито една.

Никой не е говорил по право и това е много удобно внушение, което постоянно се прокарва по телевизията от представители на определени партии. Ние сме търсили наистина пропорционалност, справедлив начин, по който всички да са ангажирани. Имаме отговорност към гражданите на София, към всички, независимо каква политическа партия представляваме.

Мен заложник няма да ме направят. От принципите си няма да отстъпя! Няма да отстъпя от това, за което се боря - да има прозрачно управление и да не се пилеят ресурсите на този град. Много разчитам точно на тези наши подходи за прозрачност", увери той.

По отношение на избора на председател на столичния общински съвет - не е толкова лесно, колкото изглежда отстрани. Имаш различен дневен ред - идеологически предизвикателства с един от участниците, с друг нямаш никакъв политически диалог, защото отказваше да седне за такъв разговор. Това е повече математически проблем.

Нужни са 31 гласа и когато от "Възраждане" през цялото време са казвали, че няма да подкрепят никого, от БСП също бяха уклончиви, а ГЕРБ не искаха да седнат на масата, няма как да стане. Затова е трудно", категоричен е Васил Терзиев.

Никой няма илюзии, че тези четири години ще бъдат леки, но всичко, което зависи от мен и от моя екип, ще бъде направено, за да бъде по-добре този град, добави още той.

"По отношения на назначенията, за които в последно време съм доста атакуван - мен ме обвиняват във всички възможни грехове и аз съм наясно с това. Нормално е, когато има нова администрация, да има и промени. Действали сме изключително внимателно. Запазвали сме всеки, който е работил като професионалист. Промени е имало и ще продължава да има, и това не бива да изненадва никого. Работата в града не е спирала.

Прозрачност ще има все повече. Имаме желание това да бъде все по-достъпно за хората, защото когато е по-достъпно и те го разбират, могат да участват и в процеса. Това е нашата цел. Ще има все повече отчетност и всички ще имат достъп до тази ключова информация", каза той.

Терзиев твърди, че обществените поръчки "няма да се раздават".

"Тази дума хич не ми харесва! Който има договор, ще трябва да го спазва от точката до запетайката. Няма наши или ваши фирми, не сме морален съдник на хора.

Сменихме директора на дирекцията, там има доста работа, за да може да се вдигне нивото. Искаме много по-рано да бъде достъпна информацията за обществените поръчки. Искаме да създадем равни условия на всички и част от недъзите, от които страдаме към момента, да ги изкореним", обясни той.

В края на разговора Васил Терзиев бе попитан дали и какво ще се направи за един от най-големите проблеми на столицата - катастрофите и отнетите животи на пътя.

"Много неща могат да се направят за пътната безопасност. Слагане на камери на някои от местата, на които се правят обичайно гонки - и това предстои да се случи в следващите месеци. Правим инвентаризации и за пешеходните пътеки, които могат да се обновят, да се добавят нови. Мислим и за маркировката, за градската среда и осветлението. Защото, ако не пазим човешкия живот, нищо друго няма стойност!"










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец