Божков заяви, че цените на турските терминали са напълно конкурентни на тези, с които страната ни използва слота в Ревитуса.

Свързани новини

04.01.2023 09:36

Споразумението с Боташ е 13-годишно, за да могат да се търсят по-ниски цени: Зам.-министърът на енергетиката

Видян 1281 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се стабилизиране и намаляване на цената на газа през зимния период след подписването на споразумение между „Булгаргаз” и турската „Боташ” за достъп до терминалите и газовата мрежа на Турция. Това коментира в „Здравей, България”зам.-министърът на енергетиката Еленко Божков.

„Споразумението ни дава възможност, след като разполагаме с достъп до всички терминали, да търсим преговори с различни доставчици на природен газ, които да доставят синьо гориво на конкурентни цени”, обясни още той.

Божков заяви, че цените на турските терминали са напълно конкурентни на тези, с които страната ни използва слота в Ревитуса. „Споразумението е 13-годишно, за да могат да се търсят по-ниски цени. Дългосрочната перспектива дава възможност за по-ниски цени за наемане на слотовете”, подчерта зам.-министърът.

На въпрос дали чрез споразумението с „Боташ” се отваря вратичка за руски газ към България, Божков отговори така: „Как точно? Газът, който се пренася от Русия, се транспортира по газопровода „Турски поток”. Там количествата отиват към Сърбия, като се транзитират през България. Не зная как би трябвало да се използва този газопровод, за да се трансферира в мрежата на „Боташ”и оттам в България”, каза още той.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 идиоти на власт 04.01.2023 12:34

    Този гнусен образ влезе във властта и бързо обърна палачинката, за ядреното гориво на Уестингхаус. Как и с какво ли са му промили мозъка, че толкоз бързо мина на позицията, срещу която твърде много и убедително е говорил до скоро???

  • 002 Поп Вечерко 04.01.2023 11:44

    До 1,5 млрд. куб. м. природен ДЕМОКРАТИЧЕН, газ с молекули на свободата, може да бъде трансфериран годишно към Булгаристан от Турция !!! Руският газ, който е /НЕДЕМОКРАТИЧЕН/ преминава през Турция и се случва чудо-става ДЕМОКРАТИЧЕН !!!

  • 001 Чурулик Марийкин 04.01.2023 11:42

    "Булгаргаз" и "Боташ" подписаха споразумение за достъп до турската газопреносна мрежа. А руският газ , който е /НЕДЕМОКРАТИЧЕН/ преминава през Турция и се случва чудо - става ДЕМОКРАТИЧЕН, с молекули на свободата !!! Който се съмнява, че в кочината Булгаристан не случват чудеса, много се лъже, а ние отдавна сме свидетели на много такива?!!! Таз година терминали догодина територии!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци