Свързани новини

30.01.2018 16:47

Скандал! Мъжът на Лиляна почива в Египет с Агромах

Видян 8243 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 4.1667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съпругът на Лиляна Павлова - Пламен Николов си спретна почивка, придружен  от шефа на скандално известната строителна фирма Агромах - Христо Савев, клиент на прокуратурата след залавяне на необясним милион евро кеш в офиса му. Двамата са били  на курорт в Египет  през октомври на миналата година. Именно Агромах беше сред строителни фирми-фаворити  на ГЕРБ, когато Павлова беше министър на регионалното развитие и благоустройството.  От тогава Компанията редовно печелеше  търгове за стотици милиони лева, изтласквайки конкурентите, които подозираха, че става дума за приятелски договорки.


Компанията на Христо Савев спечели няколко мащабни поръчки по АМ Струма и Марица по време на кабинета Борисов-2. Агромах получи и ремонта на общински пътища в Западна и Южна България за над 100 млн. лв. Консорциум с нейно участие подписа и договор за 155 млн. лв. за частта на Струма. Спечелена е и поръчка на Агенция Пътна инфраструктура за шахти на Марица на стойност 50 млн. лв. Случаят привлече вниманието на прокуратурата, като миналата година ДАНС влезе в Агенция Пътна инфраструктура по сигнал на Европейската служба за борба с измамите (OLAF).


Две години по-рано Специализираната прокуратура, ГДБОП и служители на НАП извършиха претърсвания в офиси на Агромах в Пловдив, Благоевград, Лом и София в рамките на разследване на дейността на благоевградската компания и придобитата от нея през 2014 г. Пътища Пловдив. И съобщиха след проведена акция, че чрез кухи фирми строителната група е ощетила бюджета с 14 млн. лв.


Според прокуратурата са ползвани буферни дружества и фалшиви документи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева