Свързани новини

30.05.2017 14:08

Дадоха на съд шефа на Агромах

Видян 3655 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалният управител на група от фирми под името Агромах Методи Бачев вече е даден на съд с обвинение, че е съучастник в престъпна група за данъчни престъпления, съобщи говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова.


Бачев не се е явил за разпит в спецпрокуратурата с извинението, че здравето му е влошено и е постъпил в болница Софиямед. Заедно с него в лечебното заведение са били настанени още петима обвинени в данъчни престъпления. От пресцентъра на болницата заявиха, че пациентите са постъпили след пътен инцидент.


Прокуратурата разпореди проверка на здравното заведение, за да се установи със сигурност дали обвинените от нея са наистина с влошено състояние, увери Арнаудова. По време на извършената проверка на територията на лечебното заведение от Специализираната прокуратура е предадена цялата изискана документация и информация относно здравословното състояние на лицата.


Припомняме, че на 9 март 2016 г. прокуратурата, ГДБОП и НАП извършиха съвместни проверки в офисите на Агромах и на фирми в Пловдив, Лом, Благоевград и столицата, които са били свързани с дейността на дружеството на Бачев.  Агромах и Пътища Пловдив ползвали фиктивни доставки от кухите дружества Кей Пласт и Кей Транс Гео.Въпросните две дружества са регистрирали няколко свои дъщерни дружества, които участват като техни подизпълнители при изграждане на строителни обекти.


Магистрати обясниха, че чрез тези буферни дружества се осигурява документален поток, регулиращ задълженията за внасяне на ДДС на дружествата от строителните групи. По този начин се намалява дължимият от тях към държавния бюджет ДДС за внасянес цел функциониране на създадената схема на данъчна измама, обясниха разследващи. Те добавиха, че с ползваното данъчно предимство от страна на големите строителни фирми, щетата за фиска за една година и половина е 14 млн. лева избегнат за внасяне ДДС.


Това е поредният скандал с фамозната фирма Агромах. Тя печелеше търг след търг за АМ Струма и АМ Марица при ББ2 от Лиляна Павлова, след което имаше не един и два проблема. Най-големият от тях е свързан именно с автомагистрала Марица. Както 19’ писа, любимото дружество на Агенцията за пътна инфраструктура  е получило от държавата 51 милиона лева за ремонт на канавки на едва четири километра от магистрала Марица. Именно покрай този скандален случай, се очаква с обвинение от прокуратурата да се сдобие и вече бившият шеф на АПИ Лазар Лазаров. 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са