Свързани новини

01.10.2021 16:31

СДС се отрече от кмета на Видин заради подкрепата за Румен Радев

Видян 1464 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

СДС обяви, че снема подкрепата си от кмета на Видин Цветан Ценков, след като той стана част от Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова, предаде Медиапул.


"С това си решение той премина една червена линия, която за нашата партия е недопустима. СДС оттегля подкрепата си за него", се казва в съобщение на СДС, които са в коалиция с ГЕРБ.


"Цветан Ценков, като издигнат и подкрепян през целия си мандат от СДС, сега ще работи срещу десния кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС, което е политически нонсенс.СДС не може да толерира политическото номадство", допълва партията.


Цветан Ценков спечели местните избори във Види като кандидат на местната коалиция СДС, в която водещата партия беше СДС. На вота той победи кандидата на ГЕРБ Огнян Ценков, който вече беше изкарал един мандат като кмет на града. Това бе най-голямата победа за СДС на последните местни избори.


Любопитното бе, че още след местните избори Цветан Ценков обясни, че победата му срещу кандидата на ГЕРБ е победа "срещу статуквото". След това ГЕРБ и СДС формираха коалиция.


"За нас идеологията, както и наличието на ляво и дясно, все още са основополагащи за политиката. Отхвърлянето им е присъщо на популистите и конюнктурните политици. Затова ние няма да проявяваме търпимост към тях", коментира СДС в решението си за снемане на доверието от кмета на Видин.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 01.10.2021 17:00

    Ами вие седесарите сте идиоти бе, какво общо имате с ГЕРБ след като сте наследници на истинското СДС, може би кражбите, затова и от вас бягат не само от Нинова, ама нали сте все рожби на БКП, ще се осъзнаят хората и накрая ще се срещате всички само в затворите !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец