Според изданието китайският внос на руски втечнен природен газ се е увеличил с една трета през септември в сравнение със същия период на 2021

Свързани новини

05.11.2022 07:23

Руският износ на втечнен природен газ се увеличава: Bloomberg

Видян 2667 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Износът на втечнен природен газ (LNG) от Русия е нараснал през октомври въпреки стремежа на Запада да намали зависимостта си от енергийните доставки от санкционираната страна, сочат данни за проследяване на кораби, събрани от Bloomberg.

Доставките на втечнен природен газ през миналия месец са се увеличили с 1,1% на годишна база от март насам, въпреки усилията на западните страни да намалят зависимостта си от руския газ.

Въпреки че върху суперохладеното гориво не са наложени санкции, някои купувачи избягват доставките от Русия. Въпреки това износът на втечнен природен газ от страната се увеличава в навечерието на зимата, когато се очаква студеното време да стимулира търсенето и да свие световното предлагане.


Франция, Япония и Китай са сред най-големите вносители на руски втечнен природен газ, сочат данните от проследяването, според които почти половината от товарите в момента са на път към клиентите.


Износът на газ по тръбопроводи за ЕС рязко спадна, тъй като западните санкции накараха Русия да пренасочи доставките си към азиатските пазари. Докато ЕС остава разделен по въпроса за определянето на таван на цените на руския газ, Китай се възползва от отстъпката от цените на спот пазара, съобщи Bloomberg, позовавайки се на търговци.

Според изданието китайският внос на руски втечнен природен газ се е увеличил с една трета през септември в сравнение със същия период на 2021 г.
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец