През 2015 г. Русия и Пакистан се споразумяха да изградят 1100-километров газопровод, който да доставя втечнен природен газ от Карачи на брега на Арабско море до електроцентрали в североизточната провинция Пенджаб.

Свързани новини

18.10.2022 12:30

Пакистан е силно заинтересован от доставки на втечнен природен газ от Русия

Видян 1108 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Посланикът на Пакистан в Русия Шафкат Али Хан заяви в понеделник, че страната му е "силно заинтересована от доставки на втечнен природен газ" от Русия, като добави, че Москва и Исламабад водят преговори по този въпрос.

Пакистан е изправен пред сериозен проблем с доставките, тъй като собствените му запаси намаляват, но газът все още заема важно място в енергийния микс. Посланикът заяви, че доставките на газ по тръбопроводите са това, което може да задоволи нуждите на страната и да реши проблема с недостига на енергия. Тъй като обаче необходимата инфраструктура все още не е изградена, той подчерта, че "непосредствените ни нужди са свързани с доставките на втечнен природен газ".

Анализаторите посочват, че повишаването на световните цени на втечнения природен газ е изострило проблемите с енергийната сигурност на Пакистан и е довело до финансови предизвикателства за правителството, домакинствата, предприятията и промишлеността. Вносът на горивото е от пет до десет пъти по-скъп от местния газ.

Освен това в момента няма дългосрочен доставчик на втечнен природен газ за Пакистан, а свободните доставки на пазара са недостатъчни, като се има предвид повишеното търсене от страна на ЕС, който се опитва да се откаже от руската енергия. Това поставя Пакистан на ръба на остър недостиг на енергия през следващите години.

Али Хан също така подчера, че западните санкции няма да попречат на икономическите отношения между Москва и Исламабад, като добавя, че "ще се опитаме да заобиколим санкциите там, където те създават проблеми".

През септември пакистанският министър-председател Шехбаз Шариф заяви, че страната му "ще продължи да разширява и укрепва сътрудничеството между двете страни във всички области от взаимна полза", включително дълго отлагания проект за газопровод "Север-Юг".

През 2015 г. Русия и Пакистан се споразумяха да изградят 1100-километров газопровод, който да доставя втечнен природен газ от Карачи на брега на Арабско море до електроцентрали в североизточната провинция Пенджаб.


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева