Напомняме, че само ден по-рано Турция обяви по-сериозен контрол на влизането не само на плавателни съдове от Средиземно към Черно море, но и на летаталните средства.

Свързани новини

14.10.2022 17:41

Нова тръба и еврохъб на бг границата към Турски поток: Газпром след срещата Путин - Ердоган

Видян 2786 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на Газпром Алексей Милер даде специално интервю за Първи канал на руската телевизия след срещата Путин - Ердоган. Без да съобщава дали изнесената от него конкретика е обсъждана детайлно от двамата президенти, той обяви, че най-вероятно ще се пристъпи към две крачки, които да осигурят повече газ за Европа след взривяването на Северен поток и Северен поток 2 преди дни.


Едната е създаване на хъб на "границата на Турция и Европейския съюз". Милер не уточни дали има предвид българо-турската или гръцко-турската граница, или мястото, където се събират браздите на трите държави. По същество това е възраждане на идеята на експремиера Борисов за енергиен хъб Балкан.

Вторият проект, оповестен от Милер, без засега да дава особено конкретика, е за "увеличаване на мощността на Турски поток". Попитан от репортера на Първи канал дали и колко нови тръби има предвид да бъдат добавени към сегашните две и в какъв срок си представя изграждането и свързването им, босът на Газпром каза само: "Ние сме доказали, че строим бързо". Според експертите хоризонтът за осъществяване на такъв проект е 2027 г., но е възможно и по-ранно реализиране на инициативата.

Напомняме, че само ден по-рано Турция обяви по-сериозен контрол на влизането не само на плавателни съдове от Средиземно към Черно море, но и на летаталните средства.



Пламен Валентинов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.10.2022 12:49

    Ако искаме след дест години Русия да цъфне в БГ то с претенции за територия, интереси и каквото се сетитите ? Да заприличаме на Украйна ли трябва ? В Украйна и сега е пълно с тръби !В Европа е пълно с тръби ! И все не стават ??? На Путин му дреме, газта не е тяхна, тръбите ние им строим/плащаме/ що да не оплетат земното кълбо с тръби ???

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей