Това става, след като на мястото на братя Домусчиеви са дошли от холдинга, управляван от Асен Христов, разказаха за 19 минути информирани източници, а регистрите го и доказват. Христов е същият човек, за когото известен наш политик неотдавна разкри, че „си пие питието всяка вечер с премиера Денков”. Не са тайна близките отношения, сигурно не само духовни, между партията ПП и холдинга, а именно неин кандидат за кмет е Терзиев.

Свързани новини

24.01.2024 11:42

Премиерски другар е взел соф. чистотата от Домусчиеви, затова на изборите хигиенистите контролирано са подкрепили Терзиев

Видян 3638 пъти | Коментари 1
Гласували 4 рейтинг: 4.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чудите се защо и при несправянето с трите слаби снеговалежа в София кметът Терзиев не се възползва и след наложените от Фандъкова 2 предупреждения не прекрати договора на ЗМБГ, което е негово право и задължение, а наложи смешни санкции, които са по-малки от увеличаването на заданието от него, скрито от публиката? Отговорът е прост и той е ДС!


Според търговските регистри от 21 септември 2023 г., на старта на кметската кампания в София, бордовикът на Еврохолд, където фигурира името на фалиралия Банката за земеделски кредит сътрудник на комунистическите тайни служби Атанас Тилев – агент на дядовците на Васил Терзиев като шефове на службите при соца, вече е в борда и на ЗМБГ. Името на човека е Любомир Стоев. Гражданството му е описано в регистъра като „Австрия”.  При чистачите ЗМБГ АД той е член на съвета на директорите, а при Еврохолд България АД е член на Надзорния съвет.

Това става, след като на мястото на братя Домусчиеви са дошли от холдинга, управляван от Асен Христов, разказаха за 19 минути информирани източници, а регистрите го и доказват. Христов е същият човек, за когото известен наш политик неотдавна разкри, че „си пие питието всяка вечер с премиера Денков”. Не са тайна близките отношения, сигурно не само духовни, между партията ПП и холдинга, а именно неин кандидат за кмет е Терзиев.

Еврохолд, който миналата година беше изгонен от Румъния и му беше отнет лицензът за застраховане поради недостиг на 300 млн.евро и ред доказани нередности, заплашваше тогавашното ни правителство с другата си собственост – това, което беше ЧЕЗ, а след като го приватизира – Енергохолд.

Сигурно е случайно, че при всеки бизнес трус в холдинга, сметките за ток на абонатите рязко скачат, без КЕВР да е вдигал цените на електричеството. Така беше преди време при румънската криза, която споменахме, така е и в последните месеци покрай сделката за софийската чистота.

И тя е чудесен източник на неспиращ кеш-флоу/паричен поток като тока. Столичната община дава четвърт милиард годишно за чистене, което не се вижда – особено онези 2,5 млн. лв. на ден за елиминиране на снега и леда, което никога не се получава. Една детска градина за този, дето духа.

Не е странно, като вече знаем всичко това, че новият кмет Терзиев, сигурно случайно, дава по-голямо увеличение за тази услуга, отколкото беше предвидено в проекто сметката за чистотата, която му завеща Йорданка Фандъкова. А при детските градини в целия представен в петък от него на СОС бюджет фигурираше само скромната сума от 6 млн.лв., след разкриването на което от съветничка от БСП, той просто стана и напусна срещата, която сам бе свикал само 40 мин. след началото й. Нищо, че обеща в кампанията: „детска градина за всяко дете”, т.е. десетки хиляди заведения от този тип.

Вероятно Терзиев е забравил също, че твърдеше, че ще прави точно обратното по темата за боклука, когато в предизборно интервю за 19 минути потвърди, че наистина за същата работа на единица мярка Пловдив плаща два пъти по-малко от София и това трябва да се промени.

Сигурно е случайно, че сделката за софийския боклук се е активирала в предизборния период. А на самите дни за гласуване на първия и втория тур мургавата общност от хигиенисти като един е подкрепила именно евроатлантическия кандидат за кмет, както изненадващо констатираха всички, Вотът на чистачите винаги е бил контролиран. И е лесно този път това да се докаже.

Просто е: Ваня Григорова, както също е известно, е потомствено свързана с бранша, където работи баща й. Тя е една от тези хора.

Но пък няма бизнес и ДС-обвъзраностите, които обясняват цялата история.

Сигурно е случайно също, че първите двама сменени от Терзиев бяха шефът на Столичния инспекторат и шефът на Завода за боклук, които контролират работата на почистващите фирми. Единият преди това беше местил кламери в администрацията и нямаше никакъв опит с реалната работа на инспекторите, а вторият има съдебно наказание за 3 жертви, докато е ръководел дейност в Кремиковци, а и досега се оправдава за още една жертва при неговото управление в същия този завод за боклук на София.

Да, парите не миришат, но боклукът – определено.


Илиян Костадинов


 


 © Живко Ангелов, Капитал



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.02.2024 07:38

    ДС приема и завзема 20-годишните "имения" на Милицията?! БКП(задкумисно-олигархична) си го мести от единия крачол в другия!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби