Като продължение на темата за Еврохолд, поел участието на братя Домусчиеви в чистенето на София за четвърт милиард лева годишно от джоба на столичаните, изниква и пряка семейна връзка на кмета Васил Терзиев с холдинга. Търговският регистър сочи, че неговият чичо и висш служител на политическата полиция на соца - Шесто управление на ДС - Павел Терзиев, е член на Съвета на директорите на Россгаз Асет.

Свързани новини

25.01.2024 13:50

Чичото на кмета - бордовик на Россгаз - фирма на новите чистачи на София

Видян 13925 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Като продължение на темата за Еврохолд, поел участието на братя Домусчиеви в чистенето на София за четвърт милиард лева годишно от джоба на столичаните, изниква и пряка семейна връзка на кмета Васил Терзиев с холдинга. Търговският регистър сочи, че неговият чичо и висш служител на политическата полиция на соца - Шесто управление на ДС - Павел Терзиев, е член на Съвета на директорите на Россгаз Асет.


Освен прекрасното название, ясно издаващо връзките с режима на Путин, забележително е, че фирмата е с основател и основен собственик ... Еврохолд. Припомняме, че в този холдинг, който държи и тока на София, основна фигура е агентът на ДС Атанас Тилев, който фалира Банката за земеделски кредит, работил при соца за дядото на Васил Терзиев като ръководител на тайните служби.

Играта на бившите от ДС започва през пролетта на миналата година. Когато Васил Терзиев приема кандидатурата за кмет на София на борците срещу корупцията и ДС от ППДБ, чичо му формално напуска след 9-годишна служба като бордовик на Россгаз на Еврохолд, като през последната петилетка е и едноличен представител на фирмата. В същото време започва предаването на "щафетата" в чистотата, като сделката за преминаването на контрола от Домусчиеви към Еврохолд приключва на 21 септември 2023 г.


Тогава бордовикът на Еврохолд/Електрохолд Любомир Стоев влиза в Съвета на директорите на ЗМБГ АД. На изборите за кмет на София на 29 октомври и на втория тур на 5 ноември "живата сила" на чистачите като един гласува контролирано за Васил Терзиев, придавайки ценна шоколадова нотка на евроатлантическия вот.

Кои са първите назначенци на Терзиев като избран кмет?

Той смени шефа на Столичния инспекторат, който контролира изпълнението на задълженията на почистващите фирми. Това е много важно за гарантиране на инвестицията в ЗМБГ, тъй като предишният кмет Фандъкова вече е наложила две предупреждения за прекратяване поради недобро изпълнение.


При трето - договорът приключва. При падането на първия сняг, с което чистачите не се справиха, под натиска на Борис Бонев е наложена глоба в размер на 5% от 2,5 млн.лв., които "чистещите" вземат за всеки ден сняг. Впоследствие, със задна дата, е увеличено "заданието" на фирмите, така че да им бъде компенсирана санкцията. За прекратяване на договора, при констатираните нарушения, никой не говори.

Вторият сменен от новия кмет се оказа директорът на Завода за боклук - осъден за тройна смърт. Той затваря цикъла по събирането и преработката на сметта. Защо се прави това? Известен е случаят със ЗМГБ в Шумен, където благодарение именно на шефа на общинското сметище се разбраха някои неизлизащи сметки в събирането на боклука - тоест, това е последен контрол за количеството събрана смет.


Той свидетелства и доказва колко и каква работа е свършена и дали някой висш служител не присвоява средства от босовете на почистващите фирми, както се оказа в Шумен. Така контролът върху възвръщаемостта на инвестицията на хората на чичото на Терзиев става пълен. И няма мърдане. Гарантирано от ДС и кмета - евроатлантик на София.


Илиян Костадинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Со керез 26.01.2024 19:46

    Какъв евроатлантизъм, бай Мангал си е направо глобалист!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец