01/03

Свързани новини

26.11.2023 00:11

19,8% повече за НЕчистене от Вълка и Титан дава новият кмет: 285 М лв. от нашите данъци: не намалява, а обеща

Видян 3856 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо да намали, както обещаваше в кампанията, новият кмет на София увеличава и то с 19,8% при 6% инфлация парите за НЕчистене на София, които директно получават съдружникът на Ахмед Доган - Румен Гайтански - Вълка, и Титан - група по интереси около Таки и Домусчиев, до 285 милиона лева за новата година. Това стана ясно с внасянето на план-сметката за чистотата, която той внесе в петък, преди в събота да имаме скандално непочистване на сняг, каквото не помним поне от 14 г.



Снегът започна да вали от 12 ч. по обед и около 16 часа вече го правеше интензивно, а снегорините чакаха от 4 до 6 часа - ние забелязахме първите по България и Тодор Каблешков едва след 22ч., за да тръгнат. Защо ли такава неадекватност? Ами по неизвестни причини. Така че към полунощ градът беше в бедствие, въпреки че снегът беше смехотворен - няма и 10 см покривка. Който е от София знае - до преди 20-25 г. не се разминавахме с под 50.



Нямаше част на София, дори основни булеварди като България, която да бъде добре изчистена, което не се случваше при Фандъкова, при това за по-малко пари и при 20% по-високи цени на нафтата в началото на 2022 г. при предишното правителство на ППДБ. Миналата зима сняг валя 2 пъти и то леко, така че не се брои. От което градът спести 20 милиона лева, които сега се цитират като незнайно защо не похарчени. Това могат да го говорят само хора като кмета, които нямат идея от бюджет и закон, който забранява местенето от перо в перо.



В интервю 3 дни преди първия тур на изборите Терзиев, попитан от 19 минути дали знае, че Пловдив се чисти 2 пъти по-евтино от София на тон и какво ще промени, той се кле, че е наясно, цитира и конкретни числа. Но, както е казано в свещената книга: "По делата ще ги познаете". Вместо да реже, както тържествено обеща, надува и то пъти над инфлацията цените за Вълка и Титаните.



Петък


По ирония на съдбата, сред най-непочистените улици към полунощ - 8 часа след старта на обилния снеговалеж, беше Московска, на чийто номер 33 е Столичната община за голям срам на кмета.



Ако е честен, Терзиев още в събота вечер трябваше да е отнел договора на един от монополистите по чистотата, чието име тепърва ще разкрием, тъй като той вече има наложени 2 предупреждения от Фандъкова, а при трето изхвърча.



Ако кметът не го направи в рамките и на днешния ден, това ще създаде много сериозни подозрения относно отношението му към корупцията и олигарсите, каквото и да говори.



Самият факт, че Терзиев назначи за първи и единия от общо двамата заместник-кметове от новата си администрация неспециалистка, която е ексшеф на групата на БСП в общинския съвет на Силистра, говори достатъчно за несериозното му отношение към ресора. Единствената причина тя да бъде трудоустроена на поста е провалената й кандидатура за депутат от Продължаваме промяната. Пълен соц. От преди 1989 г. - важна е верността към партията, която е права, когато съгреши дори.



Неделя


Снимките, които доказват непочистването са многобройни във Фейсбук. А поредният провал на Терзиев в нещо елементарно, което показва тотална управленска немощ и липса на всякаква организационна култура е налице.


Неприятно, но факт. Невидими остават "новите стандарти" на "европейското управление" на нашия град. Сигурно Путин е виновен.


Радостина Тонева







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 26.11.2023 18:56

    крадците от управата ни заливат със сухи млека, палмово масло , замразени меса, радиоактивно укро зърно и каквото се сетите, навсякъде бизнесмени спортисти, а сега и ай ай ти ти та глобалисти крадливисти

  • 001 Ти да видиш 26.11.2023 13:27

    Снегът не е Проблема! Проблема е, че слугинажа, който краде организирано, докато снегът си е сняг. И не се поддавайте на тази антиевропeйска пропаганда. Зимата няма намерение никога да си ходи. Защото тя идва от Сибир, и е тук по заповед на Путин, за да ни лиши от човешките ни права и свободи !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак