Свързани новини

31.05.2021 11:05

Полицай, хващан 2 пъти с подкуп, стана свидетел на прокуратурата

Видян 6479 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служителят на столичното 4 РПУ Антони Апостолов е бил хванат два пъти с белязани пари как рекетира бизнесмени с такса спокойствие. Вместо да бъде обвинен, той става основен свидетел на държавното обвинение срещу своите колеги, пише сайтът bird.bg. Тази загадка има просто обяснение – семейството на Апостолов е много близко до бившия вътрешен министър Младен Маринов, депутат от ГЕРБ в последния 1 -месечен парламент.
В началото на 2019 г. дирекция Вътрешна сигурност пристъпва към задържането на служители от столичното 4-то РПУ. След задържанията пред медиите говори Христо Апостолов, който е сред жертвите на полицаите. Натискът над него започнал през септември 2018 г., когато посещенията на икономическа полиция в наргиле бара му рязко зачестили. Било му обяснено, че всички останали си плащали и съответно и  той  трябва да си плаща. Пред Нова телевизия той разказва, че им плащал всеки път различно – по 200, по 300 лева или дори по 400 лева. В един момент се стигнало до уговорка за "такса спокойствие", собственикът им плащал по 600 лева на месец за да не проверяват двете му заведения. След споразумението за 3 месеца платил приблизително 1800 лв, но още след първото плащане подал сигнал в СДВР.
След арестите прокуратурата повдига обвинения на началника на сектор Икономическа полиция Красимир Кръстев и на други трима – Марио Дринцолов, Георги Найденов и Радослав Томов. Прокуратурата твърди, че блюстителите на реда са събирали такса спокойствие, като организирана престъпна група от търговски субекти в района си. В хода на разследването за корупция срещу служители на сектор Икономическа полиция на 4 РПУ от дирекция Вътрешна сигурност на МВР успяват да достигнат до двама служители, които физически прибирали рекета от собственици на кафенета и магазини в столичния квартал Лозенец. От тях  обаче е задържан само единият – Радослав Томов, а другият – Антони Апостолов, се превръща в прокурорски свидетел.
На 19 април тази година в открито съдебно заседание са разпитани четирима свидетели. От показанията на  Иван Бойков Иванов, който е един от изнудваните собственици на заведение, става ясно, че той е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 31.05.2021 11:24

    Мафия и коpупция на най-високо дъpжавно ниво, тотално изчегъpтване е спасението и спpаведливи наказания за злоупотpеба със служебно положение и пpикpиване на пpестъпници дъpжавни служители

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

близнаци