Свързани новини

19.09.2018 09:49

Радев подписа указа за Младен Маринов

Видян 1894 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Президентът Румен Радев е подписал указа, който спираше назначението на главния секретар Младен Маринов като министър на вътрешните работи, съобщи БНР.  От прессекретариата на президента също потвърдиха, че указът за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар е подписан.



„След като правителството се съобрази със закона и задейства съгласувателната процедура за освобождаването на г-н Младен Маринов от поста главен секретар на МВР, днес подписах указа”, написа на официалната си Фейбук страница Радев.


„Слабостите, пропуските и скандалите в работата на министерството допълнително обосновават това решение. С намерението си да предложи г-н Маринов за министър на вътрешните работи министър-председателят и управляващото мнозинство поемат отговорност за кадрово решение, което се приема критично от обществото”, пише още в съобщението на държавният глава.


   Вчера правителството най-после се съобрази със закона и стартира съгласувателната процедура, като изпрати до държавния глава Румен Радев писмо във връзка с издаването на указ за освобождаването на Маринов. Преди това премиерът Борисов заяви, че счита, че всичко е формално и обясни: „Както от командващ ВВС искаш да станеш президент. Кой да те спре? По тази логика тогава можеше да не го освободим. Но главният секретар иска да стане министър. Какви мотиви да напишем? Моля, подпишете, защото той иска да стане министър. Добре, ще напишем това”.


  Преди дни Румен Радев също изрази известни резерви по отношение на кандидатурата на Маринов за поста вътрешен министър.



Очаква се трите министерски оставки на Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски да влязат в дневния ред на Народното събрание на 20 септември.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще