Петролните фючърси поевтинява с близо 2%

Свързани новини

22.12.2023 12:56

Петролът поевтинява с близо 2% след решението на Ангола да напусне ОПЕК

Видян 417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петролните фючърси поевтиняват с близо 2%, след като Ангола обяви решението си да напусне Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК).

Този ход изглежда подсили надеждите на инвеститорите, че ще има повече петролно предлагане, след като преди днешния си ход африканската държава изрази съпротива срещу последните решения на ОПЕК, включително това за намаляване на производството.

Вчера към 15.30 часа българско време фючърсите на петрола сорт Брент се понижават с 1,9% към 78,20 долара за барел, а тези на американския лек суров петрол WTI - с 1,75% малко под 73 долара за барел.

Графика на петрол Брент (в долари за барел)




Подкрепа за днешното първо поевтиняване на петрола от повече от седмица насам оказва и изненадващото нарастване на складовите запаси на суров петрол в САЩ, които засенчиха опасенията, свързани с възможно прекъсване на доставките в Близкия изток.

В сряда данните на Енергийна информационна администрация (EIA) показаха, че складовите запаси от суров петрол в САЩ са се увеличили през последната седмица с 2,9 млн. барела при очаквания на пазарните участници за техен спад с 2,3 млн. барела.

EIA също така посочи, че през последната седмица производството на суров петрол в САЩ е скочило до рекордните 13,3 млн. барела на ден, надвишавайки предишния връх за всички времена от 13,2 млн. барела на ден.

Инвеститорите на пазарите на суровини обаче продължават да следят развитието на събитията в Червено море, където атаките на йеменските хути срещу товарни кораби нарушиха световната търговия. Въпреки това анализатори отбелязват, че на този етап въздействието върху доставките на петрол е ограничено, тъй като по-голямата част от суровия петрол от Близкия изток се изнася през Ормузкия проток.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв