Свързани новини

16.04.2021 13:16

Партията на Слави прояви мъдрост: Христо Иванов

Видян 4097 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всяка проява на здрав разум и осъзнаването на неща, които са наистина спешни, за да можем да рестартираме държавата, и неща, които изискват по-дълъг дебат, е по-скоро въпрос на мъдрост, а не нещо, което трябва да се критикува като изоставяне. Това заяви Христо Иванов от "Демократична България" по повод забавянето на партията на Слави Трифонов на реализирането на идеята за въвеждането на мажоритарни избори.


"Абсолютно чистата форма на мажоритарния вот означава да се тласне махалото в обратната страна. Това са модели, които действат в държавни системи, които са ги възприели. Адаптирането на българската демокрация към един толкова диаметрално противоположен на сегашния модел ще бъде изключително трудно. Тези, които имат пари и административен ресурс, ще бъдат в много добро положение и ще се възползват от това", коментира Иванов.


"БСП не подкрепя въвеждането на мажоритарен вот", заяви депутатът Крум Зарков, предаде 24 часа. Той напомни позицията на партията, че чистата мажоритарна система, за която се говори, съвсем не е удачна в българските реалности. Тя може да доведе до много по-малка представителност на парламента, без да казваме, че ще доведе и до по-лесното закупуване на мандати, предупреди червеният юрист.


"Радвам се и виждам, че партията на Слави Трифонов също се отнася отговорно. Въпреки че тяхната позиция е различна, те разбират, че това е плод на много сериозно усилие и обсъждане, каквото в този парламент, имайки предвид конфигурацията на силите, едва ли може да се състои", допълни Зарков.


Г-н Трифонов много точно го е казал, лаконичен бе в коментара си председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов, препращайки към коментар на Слави Трифонов във фейсбук днес.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион