Свързани новини

16.04.2021 10:23

ГЕРБ можеше още преди 5 г. да приеме мажоритарен вот: Слави

Видян 5138 пъти | Коментари 8
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Политическа партия ГЕРБ явно има намерение да внесе в Парламента законопроект за промяна на избирателната система от пропорционална на мажоритарна. И защо сега?
Защо ГЕРБ не приеха мажоритарната система преди близо 5 години, когато имаха властта и когато на законно проведен референдум 2 милиона и половина български граждани пожелаха избирателната система да бъде мажоритарна? Къде бяха близо 5 години Тома Биков, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева, Бойко Борисов, цялата тази група мастити български законотворци?
Е, отговорът е много прост - когато имат проблем да загубят властта си, тези хора тупкат топката.
Така както пожелаха промяна на Конституцията чрез Велико народно събрание, само и само да се спасят от протестите. Тогава номерът мина, щото Народното събрание беше друго.
За да се въведе мажоритарна избирателна система се изисква сигурен Парламент, защото е необходимо много време за изчистване на избирателните списъци, създаването на 240 едномандатни райони на базата на тези списъци и още един куп технологични въпроси. И те изискват време. А на ГЕРБ им трябва точно това в момента - време. Но ГЕРБ няма да получат време. Те са токсична партия, която трябва да изчезне от полето на българския политически живот.
И при един сигурен, спокоен и уверен Парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно - въвеждане на мажоритарна избирателна система. Всичко по реда си", написа лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов.


Припомняме, че вчера Бойко Борисов заяви, че младите хора са били излъгани: "Ние ще внесем мажоритарни избори и ако искат, да ги приемат. Но съжалявам, че тези, които години говореха, че това е най-важното, сега ще се плъзнат по една популистка плоскост да направим субсидията на париите един лев и да вкарат цялата политическа класа в ръцете на олигархията, на тези, които във всяко интервю не пропускат да кажат, че са платили протестите“, посочи Борисов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 008 Anonimen 17.04.2021 14:18

    При мажоритарни избори всеки кандидат предварително ще се представя пред избирателите си с портфолио-декларация за морал, образование, трудов опит и резултати, бизнес обвързаности и политически намерения. При несъответствие - съдебна отговорност. Освен това - едно мандатни изборни райони и само до 2 мандата, в която и да е държавна власт! Нищо не може да се купи и продаде!

  • 007 много поздрави 17.04.2021 10:14

    Веска от Варна да духа супата

  • 006 Велизар Енчев 16.04.2021 19:19

    ТРИФОНОВ, МАНОЛОВА И ИВАНОВ, КОГОТО ОБСЛУЖИХТЕ С ВОТА СИ И СРЕЩУ КАКВО? "В НС току-що имаше политическо земетресение. Срещу предложението на Корнелия Нинова за мораториум върху раздаваните от кабинета в оставка концесии за стотици милиони гласуваха Има такъв народ, Изправи се, мутри вън и Да България. Така падна първата маска на партията на Слави Трифонов. След прегласуване партиите на Трифонов, Манолова и Христо Иванов гласуваха въздържал се, но картите паднаха. В крайна сметка мораториумът не мина. Трифонов, Манолова и Иванов, кого обслужихте с вота си и срещу какво? Всички, гласували за тези три партии на 4 април, да си посипят главата с пепел. Публично ви продават на наши и чужди концесионери! Следващата седмица Корнелия Нинова внася мораториума в отделен закон. Да видим дали пак ли ще го отхвърлят. Колко бързо умират илюзиите!"

  • 005 Веска от Варна 16.04.2021 19:17

    КОГАТО ПИСАХМЕ НА КОИ САРАИ И ДУВАРИ КЛЕЧАТ, СПАХТЕ И ГЛАСУВАХТЕ! ХАК ДА СА ВИ! Има такъв народ Изправи се мутри вън Да България ПЛЮС ДПС! Тошко врещи стари цитати на Тома Биков, отдавна писани, че са писани, не само от АФЕРА, но нивото е това крадци на статуси от Фейсбук. Не смееше да пръдне, камо ли да говори против Боко през всичките му години на властване, сега голяяям го вади след байряма. Мая остана без гласни струни да квичи общи пропагандни лафове, заедно с армановеца и капоновица само лозунгови фрази. Че и ревизия даже не знаят точно какво е. Ристьовците и те от дувара, та на сарая. Когато писахме на кои сараи и дувари клечат така наречените ви нови спасители опозиционери, дето повече от половината крепяха задника на Боко с действия и с мълчание назад във времето, ругахте ни, спахте и гласувахте. E, сега не му било времето да се гласува мораториум на сделки, назначения и прочие безобразия на ГЕРБ, нито трябвало да се проверява 10 години назад.Не му било време и на мажоритарния вот, дето с него оглушиха орталъка Още, още ще лъснат, чакайте, тепърва ще лъсват зависимостите им, договорките им и задкулисните им игри, заради които са нужни в парламента. Знаете на КОЙ. Хак да са ви!

  • 004 Anonimen 16.04.2021 16:06

    СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ПРАВОПИС! НЕ НА НЕГРАМОТНОТО ПИСАНЕ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей