Свързани новини

24.11.2021 14:06

Мръсен въздух в няколко града в страната

Видян 877 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорът на РИОСВ Видин Деница Славкова отбеляза, че  през последното денонощие са надхвърлени стойностите за фини прахови частици, предаде Нова тв. "Това се наблюдава с тенденция следобедните и вечерните часове. Смятам, че се дължи на битовото отопление. Показателите сочат 1,5 пъти над допустимото", обясни тя.


По думите й през есенно-зимния период обикновено се наблюдава такова негативно въздействие. "През последния месец са отчетени пет денонощия с превишения на нормата, а само през ноември те вече са шест", сподели Славкова. Като причинители тя определи транспорта, промишлеността и отоплението.


На този фон в Русе също има превишение на нормите за замърсяване на въздуха. Проблемът отново идва от отоплението. Проф. Любомир Владимиров, директор на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе, споделя, че се правят редовни проверки за нерегламентирано горене на неразрешени материали - плоскости, пластмаса и гуми. "До момента са направени 43 проверки, предстоят още", увери той.


"Русе диша" смята, че трябва да се работи с хората с нерегламентирано отопление, а не да се налагат глоби. "Трябва да им се помага със саниране, помощи за нови печки, чистене на комините", споделиха от дружеството.


В Бургас пък се справят с мръсния въздух с мобилни станции за измерване.


Маринета Николова, началник отдел "Екология" в Бургас съобщи, че се следят концентрациите на осем замърсители. "Има регистриране превишение на фините прахови частици в Долно Езерово. Фините прахови частици е единственият замърсител, по който имаме дни с наднормени концентрации", заяви тя. Общината има специална програма за замяна на печките с твърдо гориво, за да се премахне замърсяването.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей