Свързани новини

09.11.2021 18:11

Съдът даде 12 месеца на София за мръсния въздух

Видян 943 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд осъди Столичната община по делото, заведено от граждани и неправителствени организации за мръсния въздух в София.


Съдебното решение на СГС от 8 ноември т. г. признава за установено, че Столичната община е допуснала системно превишаване на финните прахови частици в града. Посочва се, че не е приела актуална програма за управление на качеството на въздуха, както и не е изпълнила напълно задължението си да информира обществото относно качеството на атмосферния въздух, предаде dir.bg


СГС осъжда Столична община в срок от 12 месеца от влизане в сила на съдебното решение "да преустанови бездействието си с мерки, сред които са въвеждане на стимули за използване на алтернативни методи за отопление и да направи оценка в сектор транспорт". С решението си съдът задължава общината да направи анализ за възможностите за етажни паркинги и увеличаване на буферните паркинги, както и изграждане на цялостна велосипедна мрежа.


Решението на СГС не е окончателно и подлежи на обжалване пред САС в двуседмичен срок от връчването на страните.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 задължителна елиминация 10.11.2021 09:42

    След елиминирането на мутрата и бандит Борисов е ред на неговата вярна пионка и нефелна кметица Фандъкова. Тази женица за 10 г открадна бая милиарди от столичани и най-важното превърна столицата в кочина с некачествени златни ремонти и ремонти на ремонтите, мръсен въздух, който трови столичани и липса на всякаква чистота, въпреки че непрекъснато увеличава с десетки милиони възнаграждението на мутренските чистачи, захранващи чекмеджетата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак