Имението на мениджъра на хедж фондовете с площ от 50 000 квадратни фута в Палм Бийч

Свързани новини

27.12.2023 08:00

Милиардерът Кен Грифин си строи най-скъпия дом в света

Видян 11300 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имението на мениджъра на хедж фондовете с площ от 50 000 квадратни фута в Палм Бийч ще струва колосалните 1 милиард долара, когато бъде завършено.

Кен Грифин е на път да постави още един рекорд за недвижими имоти.

През 2019 г. главният изпълнителен директор и основател на Citadel пръсна зашеметяващите 238 милиона долара за пентхаус в Ню Йорк, най-много, което някой в страната някога е плащал за част от жилищен имот. Сега, в Палм Бийч, Флорида, той е в разгара на изграждането на това, което се очаква да стане най-скъпият дом на планетата, съобщи The New York Post.

Новата къща на милиардера хедж фонд мениджър ще бъде разположена на един от най-големите частни крайбрежни обекти в Палм Бийч. Според The Post, Грифин вече е инвестирал впечатляващите 450 милиона долара и повече от 10 години в развитието на парцела от 25 акра (101 171 кв м) на Billionaires Row. Когато бъде завършено, огромното имение от 50 000 квадратни фута ще струва колосалните 1 милиард долара.




„По-голямата част от имотите, които Кен притежава, са в Южна Флорида“, каза Зия Ахмед, говорител на Грифин, пред The Post.


„Недвижимите имоти в Палм Бийч са сред най-ценните в света поради политиките, подкрепящи растежа и бизнеса, гласувани от гражданите на Флорида.“

Плажната зона на Blossom Way, която беше одобрена от Архитектурния съвет през 2022 г., ще заема приблизително 8 (32 374 кв м) от 25-те акра и ще включва масивен плувен басейн, основна резиденция и къща за гости. Първоначално жилището ще се използва от семейството на Грифин, включително и майка му. Въпреки това финансистът има бъдещи планове да използва целия имот като свой дом за пенсионери, казаха източници на вестника.




Купуването на Грифин в Палм Бийч започна през 2012 г., когато той натрупа серия от четири имота на брега на океана за общо 129,6 милиона долара. Оттогава той е придобил няколко други съседни имения на Blossom Way и Ocean Boulevard. Най-забележителното беше през 2019 г., когато компания, свързана с Грифин, грабна имение с площ четири и половина акра (18 210 кв м) за 104,99 милиона долара, счупвайки рекорд за недвижими имоти в района. Комплексът преди е принадлежал на покойния продуцент на Бродуей Тери Алън Крамър.

През идните години се очаква титанът на хедж фондовете да отдели допълнителни 150 милиона долара за изграждането на своя аванпост в Палм Бийч.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Риъл естейт експерт от Чуйпетльово Васинити 27.12.2023 12:54

    Доста неразумна инвестиция. Фуклива и недалновидна. Нивото на дома му ще бъде само на 5 фута над нивото на океана.5 фута са само 1.6 метра. Със същите тези пари бих си построил 5 подобни домове, за по $200 милиона единя, със същата жилищна площ, някъде по планината около Аспен в Колорадо. Хиляда пъти по на високо, на 1,6 км. над морското ниво, което се покачва. Най-близкия ми съсед ще е поне на една миля от моите имоти. 4 от имотите ще продам, а в 5-тия ще си живея. И ще си избия двойно вложения милиард. Моя 5-тия имот ще ми струва $1.00. Флорида е отвратително място за живеене от Април до Ноември.Средното и надморско ниво е на между 15 и 30 метра над нивото на океана. Най-високата и 'планина' е висока 105 метра. Има територия от 170,000 кв.км. от които над 30,000 кв.км. са блата. Там през 7-8 месеца в годината е гадна жега, супер влага, летящи хлебарки с размера на лястовички, гущери ти лазят от външната страна на мрежите на прозорците, а има и бая каймани по блатата. А в планината в щата Колорадо прекрасен въздух, красота, чиста природа и не е пренаселено като във Флорида. Иначе с тоя милиард в село София може да си напазаруваме примерно целия гето квартал Обеля-2 или Люлин-3, токтан с панелките и обитателите му.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни