Свързани новини

13.06.2016 14:16

Курортите ни са празни и без „свадата” на Очите

Видян 5139 пъти | Коментари 0
Гласували 6 рейтинг: 4.1667
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ръстът на туризма е една голяма лъжа, както беше и миналата година, когато родното министерство отчете +5%, но Световната туристическа организация ни сложи в Топ 10 по спад в Европа, а Националният статистически институт измери над 10% спад на приходите (от 3,2 на по-малко от 2,8 млрд.евро). Наши пратеници по крайбрежието - от Албена до Лозенец, рапортуваха с кореспонденции и снимки, които свидетелстват, че тази година положението не само не е по-добро. По-лошо е.
И не „махленската свада” с „главанака” Митьо Очите е виновна за това, макар че със сигурност ще натежи допълнително за оттласкването на туристите от нашия бряг, особено след мощното отразяване в телевизии като ВВС и Норвежката държавна, която се гледа в цяла Скандинавия, в многотиражни вестници като Мирър, в Дойче веле и т.н..



Както гласеше кореспонденцията на един от нашите пратеници: „Тук проститутките са повече от курортистите”.
"Вече е средата на юни,а наплив на туристи не виждам...", твърди и суперекспертът в бранша – бившият шеф на световния туроператор ТУИ у нас и виден хотелиер по морето и във вътрешността на страта, заместник-председателят на Съюза на инвеститорите в туризма Валентин Йосифов. Напомняме, че при изпуснат юни, остават само юли и август, а 2 месеца натовареност не правят бизнеса рентабилен. Припомняме също, че в момента България се продава на руския пазар като ол-инклузив на 11 дни с полета струва 272 евро, от които за българския хотелиер остават максимум 60 с данъците, или няма и 6 евро на ден за настаняване и изхранване.



Все пак в бранша има и оптимисти. Вместо очакваните от министър Николина Клер 35%, разбира се, те имат много по-скромни очаквания.Директорът в курорта Албена - Маргита Тодорова се надява на ръст до 10% на броя туристи, но не коментира приходите. А новоизгрялата звезда и вече най-голям хотелиер по северното Черноморие Григор Фиданов говори за 5 на сто ръст, но в своите отлично управлявани хотели, които миналата година са имали 13 % скок.


Снимка: Христо Апостолов







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Въздържайте се от сложни решения с продължително влияние

Въздържайте се от сложни решения с продължително