Папа Франциск

Свързани новини

11.03.2024 14:22

Кремъл коментира плана на папата за Украйна

Видян 724 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Коментарите на папа Франциск за започване на мирни преговори за прекратяване на конфликта в Украйна са нещо, за което Москва също многократно е призовавала, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в понеделник.

Забележката на Песков идва, след като през уикенда главата на Католическата църква заяви в интервю за швейцарския телевизионен оператор RSI, че би било проява на смелост от страна на Киев, ако вдигне "бяло знаме" и започне мирни преговори с Русия.

"Идеята, за която говори [папата], е съвсем разбираема", каза Песков. "Знаете, че [руският президент Владимир Путин] неведнъж е говорил за нашата готовност и откритост да решаваме проблемите си чрез преговори и това е предпочитаният начин."

Говорителят обаче отбеляза, че призивите на папата, както и тези от други страни, включително Русия, "напоследък се посрещат с абсолютно остър отказ от страна на киевския режим".


В изявление от неделя украинският президент Владимир Зеленский, без да споменава конкретно папа Франциск, заяви, че религиозните дейци, които се опитват да помогнат на Украйна, са "заедно с хората, а не на две и половина хиляди километра някъде далеч, където на практика посредничат между някой, който иска да живее, и някой, който иска да ви унищожи".

Междувременно външният министър Дмитрий Кулеба отговори на твърденията на понтифекса за необходимостта да се умее да се приема поражението и да се "проявява смелост и да се преговаря", като настоя, че силният човек винаги "стои на страната на доброто" и подчерта, че украинското знаме е единственото, с което страната "живее, умира и ще победи".

"Никога няма да издигаме други знамена", заяви Кулеба.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева