Свързани новини

22.06.2021 17:36

Ирена Кръстева се разграничи от Делян Пеевски

Видян 2656 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Майката на бившия депутат и бизнесмен Делян Пеевски Ирена Кръстева е възразила срещу включването й в черния списък на санкционираните по Закона Магнитски. Тя твърди, че няма нищо общо (б.р. не е свързано лице) с господин Пеевски, съобщи финансовият министър Асен Василев днес пред журналисти.


След антикорупционните санкции, които САЩ наложиха на Пеевски и на друг известен бизнесмен - Васил Божков, българските власти изготвиха разширени списъци, в които наред с посочените от Вашингтон граждани и дружества са изброени и други свързани с тях фирми и лица. Сред имената фигурира и майката на Пеевски, която през годините бе негов съдружник в медийните му и в други негови бизнесначинания.  Идеята е другите фирми да бъдат предупредени да не работят с номинираните, защото има риск санкциите Магнитски да застигнат и тях.  


Министър Василев не сподели с какво точно е несъгласна бизнесдамата Ирена Кръстева. Той посочи, че се прави проверка, комисия разглежда предоставените от засегнатите възражения документи  и ако се потвърди, че свързаност няма, имената се изключват от списъка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 23.06.2021 07:18

    Горкият Делянчо. Ми той остана пълно сираче. Сигурно леля му го е родила.

  • 001 сус 22.06.2021 22:31

    Няма как в лапането и далаверите да са заедно, а в санкциите не! То и без това Шиши отдавна информирано се освободи от фирмите си, но маман не го предвиди

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак