Свързани новини

17.06.2021 10:36

Прокуратурата поиска от САЩ данни за Божков, Пеевски и Желязков

Видян 1491 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховната касационна прокуратура е поискала от Държавния департамент на САЩ повече информация по казуса, при който на трима българи бяха наложени санкции по закона Магнитски, съобщи БТА, като се позова на свои източници от прокуратурата.


Става дума за хазартния бос Васил Божков, бившият депутат от ДПС Делян Пеевски и за подалия оставка заместник-председател на Националното бюро за контрол на СРС Илко Желязков.


Искането си българските разследващи са изпратили през Министерството на правосъдието и Министерството на външните работи.  


Прокуратурата настоява за повече детайли за причините, поради които на тримата бяха наложени санкции. Искането е крайно любопитно, при положение че държавното обвинение преди 2 седмици само се похвали, че благодарение на неговите разследвания се е стигнало до наложените санкции и бг магистратите са имали основен принос за осветляването им.


Имената на Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков бяха посочени на 2 юни в доклад на САЩ, като по силата на закона Магнитски те вече са с наложени ограничения, както и свързаните с тях лица и фирми.


Санкциите предвиждат те да не могат да пребивават в САЩ, а фирмите им да не могат да извършват бизнес там. Също така са запорирани сметките им в американски финансови институции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.06.2021 12:01

    На Гешефтурата никога и нищо не и е ясно, когато трябва да прикрива определени хора. Не им стига шамарът, че други им свършиха работата, ами продължават да се правят на утепани лисици!!!

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп