Претенциите за професионално имущество съставляват 55% от общите разходи, съобщи France Assureurs, цитирана от AFP тази седмица.

Свързани новини

15.07.2023 16:52

Франция изчисли €650M икономическа цена на размириците

Видян 2574 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Икономическите разходи във Франция се увеличават, след като смъртоносната полицейска стрелба по тийнейджър предизвика широко разпространени вълнения. След първите 10 дни от началото на безпрецедентните размирици в края на юни са регистрирани над 11 000 претенции, което според Френската застрахователна федерация направи сметката 650 млн. евро (721 млн. долара).

Претенциите за професионално имущество съставляват 55% от общите разходи, съобщи France Assureurs, цитирана от AFP.

Федерацията подчерта, че първите искове, получени пет дни след избухването на насилието, са били главно за щети по превозни средства.

Председателят на France Assureurs, Флоранс Лустман, уточни, че 90% от разходите за "изключителното насилие са свързани с 3900 засегнати имота на професионалисти и местни власти".

По-рано този месец министърът на финансите Бруно Льо Мер призова застрахователите да удължат срока за изплащане на обезщетения.


От 27 юни и в продължение на почти седмица Франция е обхваната от бурни протести, след като полицията в парижкото предградие Нантер простреля смъртоносно момче от френско-алжирски произход на име Нахел Мерзук. Твърди се, че 17-годишното момче се е опитало да избяга, след като е било спряно от полицията. Полицаят, който прострелял смъртоносно Нахел, скоро бил задържан и обвинен в убийство.

Инцидентът предизвика вълна от насилие в цялата страна, като френските власти разположиха 45 000 полицаи, след като улиците бяха превзети от младежи, които започнаха да палят огън и да нападат полицаи, обществени сгради и магазини. В резултат на това бяха задържани над 4 000 души, включително около 1 200 непълнолетни.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби