Държавният надзорен съвет анулира договори за развитие, които Disney оценява на 17 млрд. долара, като компанията нарече това действие "явно репресивно, явно антибизнес и явно противоконституционно". Губернаторът също така заплаши да обложи с данък хотелите на Дисни, да наложи пътни такси за пътищата, водещи до увеселителния парк, да построи "още увеселителни паркове" в близките имоти и дори да построи "държавен затвор" в съседство с Дисниленд.

Свързани новини

01.05.2023 16:44

Disney съди губернатора на Флорида за "отмъщение"

Видян 21834 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Компанията Disney съди губернатора на Флорида Рон ДеСантис и няколко членове на неговото правителство за това, че според твърденията са "въоръжили местната власт срещу Disney" като наказание за упражняване на законното ѝ право на свобода на словото. Искът, подаден в сряда, има за цел да блокира прилагането на "противоконституционното" законодателство, насочено срещу Disney.  

Според иска "целенасочената кампания на ДеСантис за правителствени репресии" е започнала в отговор на публичното осъждане от страна на Дисни на щатския Закон за родителските права в образованието, известен като закона "Не казвай гей", миналата година, като се настоява, че Дисни "просто е изразил политическа гледна точка, непопулярна за определени щатски служители".

Последвалата законова кампания "застрашава бизнес дейността на Дисни, застрашава икономическото му бъдеще в региона и нарушава конституционните му права", се твърди в иска, подаден в Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Флорида.


 Държавният надзорен съвет анулира договори за развитие, които Disney оценява на 17 млрд. долара, като компанията нарече това действие "явно репресивно, явно антибизнес и явно противоконституционно". Губернаторът също така заплаши да обложи с данък хотелите на Дисни, да наложи пътни такси за пътищата, водещи до увеселителния парк, да построи "още увеселителни паркове" в близките имоти и дори да построи "държавен затвор" в съседство с Дисниленд.  

По-рано тази година ДеСантис разпусна Reedy Creek Improvement District, специалното самоуправляващо се споразумение, което Дисни притежаваше в продължение на половин век, като го замени със собствения си Central Florida Tourism Oversight District, който да администрира тематичния парк. Дисни отвърна на удара, като въведе правило, което по същество обезсилва държавния надзор, като изисква от борда да даде на компанията възможност да "преглежда и коментира" всички предложени промени.  

Впоследствие губернаторът на Флорида поиска от своя главен инспектор да започне наказателно и гражданско разследване на компанията, обвинявайки Дисни, че участва в "тайни споразумения и саморазправа" в опит да заобиколи неговите ограничения.  

Главният изпълнителен директор на Дисни Боб Игър се ангажира да инвестира 17 млрд. долара в увеселителния парк във Флорида през следващото десетилетие, което ще доведе до разкриването на поне 13 000 нови работни места в Дисни плюс много повече непряка заетост. Той твърди, че Флорида сама си взима храна от масата, като противопоставя компанията.  

ДеСантис контрира, че "будната" посока на Дисни е в разрез с репутацията ѝ на компания за семейни развлечения и не е искрена, като изтъква, че противопоставянето ѝ на законопроекта "Не казвай гей" се е появило едва след публичните протести на демократите и ЛГБТ защитниците.


 








 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Naomi Samuel 02.05.2023 01:38

    Здраво драги моји пријатељи. Волећу да поделим сведочанство са вама. пре неколико месеци мој човек ме је напустио због друге даме. Толико га волим и једино о чему сам могла размишљати је самоубиство. Покушао сам на неколико начина, али ниједан није успео. Одлучио сам да читам на мрежи и читам о чаролијама и чаролијама. Покушао сам, изгубио сам много новца, али резултат је био исти. Скоро сам одустао док нисам упознао чаролију Цастер-а која ме је убедила у успех и прочитао коментаре људи на његовој веб страници. Био сам скептичан када сам га контактирао јер сам изгубио много новца. Две недеље, бацајући чини, мој човек се вратио у моју кућу... Сада је мој мушкарац веома послушан и више ме воли. Сада сам 2 месеца трудна и срећна сам што га имам у животу. Саветовао бих вам да се обратите овом моћном чаробњаку чаролија, који ми је дао другу шансу за срећу и љубав, покушао сам неколико чини и ниједна није успела. Ако неко може да вам помогне да повратите љубав и да вас води у потрази за животним решењима, то је он. Контактирајте га директно на -Имејл: (драпата4@гмаил.цом) Можете му и Вхатсапп/вибер са овим бројем: (+66 81 302 8552). контактирајте овог великог човека данас и решите своје проблеме 100%.. .

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби