"Регистърът за паралелен внос сега обхваща предимно стоки и все още не може да се прилага по закон за правата върху аудиовизуално съдържание", каза той.

Свързани новини

03.11.2022 10:59

Продуктите на Marvel, Disney Pixar и DC Comics вече могат да се внасят в Русия без разрешение от притежателите на търговските марки

Видян 475 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руското Министерство на промишлеността и търговията обяви, че продуктите на някои от най-популярните американски марки - Marvel, Disney Pixar и DC Comics - са разрешени за паралелен внос. Това означава, че те вече могат да се продават в Русия без разрешението на собствениците на търговската марка, както и други стоки от регистъра на министерството, на фона на западните санкции срещу Москва.

"Списъкът е допълнен с марки на резервни части за автомобили, продукти на химическата промишленост, играчки и други стоки. По този начин вече ще бъде възможно да се доставят продукти на Marvel, Disney Pixar, DC Comics и други марки чрез паралелен внос", се казва в изявление на министерството.


По-късно в сряда Алексей Воронков, ръководител на Асоциацията на собствениците на кина, уточни, че паралелният внос все още не се прилага за филми и анимации на американски продуцентски компании.

"Регистърът за паралелен внос сега обхваща предимно стоки и все още не може да се прилага по закон за правата върху аудиовизуално съдържание", каза той.


Актуализираният регистър на Министерството на търговията вече включва и няколко големи марки алкохол, включително Jack Daniel's, Johnnie Walker и Jagermeister. От министерството отбелязват, че разрешението ще важи само за онези видове алкохол, които в момента не се произвеждат в Русия.


Министерството подчертава, че дадена марка може да бъде добавена в регистъра за паралелен внос само ако компанията, която я притежава, е напуснала руския пазар, спряла е доставките или е преустановила производството си в Русия. Ако дадена компания се върне в Русия, нейните марки ще бъдат премахнати от списъка, обясняват от министерството.


Москва отмени забраната за паралелен внос в края на март, малко повече от месец след военната си офанзива в Украйна, на фона на строгите западни санкции и отлива на големи международни марки. Механизмът, чийто срок на действие беше удължен до 2023 г. , беше въведен, за да се гарантират интересите на предприятията и потребителите, като се насърчи вносът на стоки, които иначе биха били дефицитни.


От март насам Министерството на търговията редовно актуализира регистъра, който вече включва десетки категории - от козметика до оръжия, както и стотици международни марки.


През юни руският президент Владимир Путин подписа закон, който защитава руските компании, внасящи стоки без разрешението на притежателите на права, от гражданска, административна и наказателна отговорност.


Преди това паралелният внос беше забранен в Русия и се наказваше с глоба до 60 000 долара.



 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв