Свързани новини

22.06.2023 13:50

Човек на Агент Гора за зам-министър на ППДБ след отстраняването за 3 ч. на Горския на Доган и Вълка

Видян 3990 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 4.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият депутат от ПП и шеф на Агенцията по горите Александър Дунчев, който бе изместен от първото място в листата за София – област на Промяната по скандален начин, огласи кой ще заеме поста на зам-министър на земеделието с лесоресор.


Напомняме, че миналата седмица премиерът Денков назначи, а след три часа уволни от същия пост Горския на Доган и Вълка, който е и агент на ДС, като второто беше изтъкнато като причина за освобождаването.


Да, но и новото предложение е на дясната ръка на агент на ДС. Агент Гора е бил 11 години в комунистическата тайна полиция. Дългогодишният шеф на Югоизточното горско стопанство при кабинетите на ГЕРБ, а то е известно главно с плячкосването на Странджа с незаконна сеч и десетките милиони годишно от контрабанда на дървен материал, които минават през него, бе твърде близък до ДПС. Името му бе Пейчо Върбанов.


Още по-забавното е, че партията на съпредседателя на коалицията Хр. Иванов – Да, България, пускаше специални постове срещу Агент Гора, когато не беше на власт. Сега, когато е на власт, явно не й пречи да нахрани обилно неговата групировка, въпреки анонсираните от самия Иванов като приоритети на управляващата коалиция „антикорупция” и „спазване на закона”.


Ето посланието на истински антикорупционер Дунчев, който – както разбираме сега, явно е изгонен от ПП именно заради ясната си и неподкупна принципна позиция:


„Изборът на зам-министър по горите е поредният тест, на който е поставена Промяната от "коалиционните" партньори. В момента ГЕРБ, ДПС и БСП са обединили усилия да пробутат на проф. Денков лъскав кадър, който години наред беше лансиран и издиган до най-високите постове в горската система от Агент Гора - вечният шеф на ЮИДП с канелена прическа и връзки в ДПС. Много колеги лесовъди (изгонени или унижени) и много гори заплатиха висока цена за това. Част от схемите хванах лично, други преди това Биволъ и bTV . Някои фирми, партии и ловни олигарси обаче са благодарни за чадъра върху техните схеми, и сега охотно се борят и за министерски чадър.


Уважаеми колеги от ПП-ДБ, моля Ви не се нареждайте до ДПС, после ГЕРБ и последно БСП, които през последните 5-6 години правеха всичко възможно да наложат този фалшив "герой" по най-високите постове, за да притиска и разкарва почтените горски, да прави чадър върху "нашите фирми" и техните злоупотреби в горите, и да хвърля лъскав прах в очите на хората. Проверявайте кой какво е направил, а не кого е обслужвал.


В ЛТУ, по горските стопанства и из регионалните дирекции все още има изключителни лесовъди и ловни специалисти, които не само са доказани лидери и визионери, не само са с безупречна репутация, но и истински милеят за горите, дивеча и хората. Потърсете ги. Те знаят как да направят истинска Промяна в горите!


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби