Румяна Червенкова пост

Свързани новини

14.06.2023 14:20

„Горския на Вълка”: зам-министър на ПП/ДБ в земеделието

Видян 4862 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Все по-хубаво става: за зам.-министър на земеделието си избраха герой от Черната книга на правителственото разхищение в България – Дамян Дамянов, известен като „горския на Румен Вълка”, дългогодишен директор на Югозападното държавно предприятие, в което Гайтански (б.р. първият официален съдружник на Ахмед Доган в Търговския регистър и негов най-близък приятел и най-чест гост в Сараите) издигна прочутия си незаконен билдинг на брега на язовир Искър. Освен, че е ченге от ДС”, съобщи известният журналист Румяна Червенкова.


Това, което прави впечатление са няколко неща:


Първо, гробното мълчание на изровилия казуса с резиденцията на Вълка и Доган зелен депутат от ПП/ДБ В. Панев, който членува и в председателския съвет на коалицията, заседавал също вчера по казуса със скритото от Асен Василев дори от К. Петков и премиера Денков назначение на жената на съпругата на депутата и кандидат за еврокомисар Д.Лорер в Евробанката. В.Панев е един от 8-те лидери на ПП/ДБ, гласували с „въздържал се” за влизането на Д.Пеевски от ДПС в Конституционната комисия на НС.


Второ, подписването на назначаването като първи заместник-министър в новия кабинет и то точно на „горския на Вълка и Доган”, а МЗХ винаги си е било на ДПС, от премиера Денков. С ясното съзнание на академика кого назначава.


Трето, липсата или хитреене с несъобразяване след питане до службите, които ПП/ДБ искат да минат изцяло на подчинение на същия този премиер Денков (все пак е бил министър в 4 кабинета и зам. в Борисов 2). Те винаги дават справка за всички плюсове и минуси на кандидатите дни преди назначаването им. Значи, тази кандидатура е спусната на Денков от Сараите и те също участват в коалицията, каквото и да ни говорят пред камерите.


Четвърто, вече предупредихме, че изборът на агроолигарх – шефа на кремвиршите Тандем с 62% вода и мазнини 3 пъти над допустимите по БДС, за министър на Промяната е сериозна грешка на фона на претенциите, афиширани от Хр. Иванов за „антиолигархично” управление. Ако бяха питали в службите или поне бяха чули браншовите организации, които се възпротивиха на кандидатурата на К. Вътев, щяха да разберат и още интересни и стресиращи неща – например защо не получава Акт 16 3 г. за втората си фабрика, финансирана с пари на данъкоплатците, и защо му е толкова важна тя и нашите пари за съхранението на бизнеса му. Както му е важен в този смисъл и министерският пост в това най-корупционно министерство.   


След това Дамян Дамянов и назначилият го с личния си подпис премиер Денков поставиха световен рекорд. Назначен за зам.-министър на земеделието в 16 ч., горският изкара на поста само три часа. В 19 ч. беше уточнено, че той е освободен. Уж заради установена негова принадлежност към Държавна сигурност, но всъщност заради „установена принадлежност към Вълка и Доган”, както разбрахте.
В миналия кабинет на Промяната – правителството Петков – Нинова, имаше транспортен министър, останал в народната памет като Еконтий, който освобождаваше заместници за ден-два до три. И смятахме, че това е бързо и е световен рекорд. Е, оказа се, че можело и за 3 часа.


Което подсказва изключителна управленска визия и голям администратгивен капацитет, ведно с голяма резервна скамейка.


 


Радостина Тонева


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.