БСП в Столичния общински съвет

Свързани новини

09.02.2024 15:02

БСП свали политическото доверие от общинските си съветници в София

Видян 654 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълнителното бюро на БСП проведе извънредно заседание, на което беше обсъдено поведението на групата общински съветници от БСП в Столичния общински съвет.

    Ръководството на БСП категорично се разграничава от действията на общинските съветници;
    ⁠Сваля политическо доверие от тях;
    ⁠Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС;
    На следващото заседание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни наказания.


Припомняме, че Кор. Нинова, само часове, след като се кле, че няма да участва в сглобки, взе заместник-председателско място с единствения си общински съветник в СОС Диана Тонова.


До решението на Изпълнителното бюро на БСП се стигна, след като общинските съветници не изпълниха решение 134 от 20.01.2024 г. на Националния съвет на БСП, което гласи:

    „Градският съвет на БСП да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет. Общинските съветници от „БСП за България" в гласуването за избор на председател на СОС да не подкрепят създалите се мнозинства в Общинския съвет и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова“.

Съветниците не издигнаха Тонова и гласуваха за кандидата на ПП-ДБ-СС.

В позиция, разпространена по-рано, от БСП-София заявяват, че са подкрепили избора на председател на СОС вчера с ясното съзнание и дълбоко убеждение в правилността на това решение.

    "Всички общински съветници от нашата група, които подкрепихме избора за временен председател на СОС, изпълнихме решение на висшия ни партиен орган - Градския съвет - от сряда вечерта. Това заявяват общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България".

От БСП-София напомнят, че подкрепа за избор на временен председател на Столичния общински съвет вчера дадоха председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, неговият заместник Иван Пешев, Николай Велчев, Иван Виделов, Станислав Младенов, Еньо Савов.

Решението подкрепи и представителят на коалиционния партньор Коалиция "Левицата!" Войслав Тодоров.

    "Работим в СОС за София и за гражданите така, както обещахме в кампанията. Решението да заработи СОС, което взехме вчера, е несравнимо по-добрата алтернатива от това да хвърлим в пълен колапс Столична община, ако влезем в поредица от безкрайно дълги правни процедури, свързани с предизвикването на нови избори за общински съветници в София. Всички възможности за изход от ситуацията коментирахме заедно с членовете на Градския съвет на БСП - София и крайното решение от сряда вечерта беше ясно - ние сме отговорна партия, която работи с разум за хората и за града. Затова получихме мандат от висшия ни партиен орган да подкрепим избора на временен председател и стартиране на работа на общинския съвет. Решихме категорично, че няма да подкрепяме и да бъдем част от едно мнозинство с ГЕРБ или ПП-ДБ-СС. Всички други твърдения са манипулации и спекулации за лични политически цели. Само при един работещ общински съвет може ясно да се види, кой подкрепя мнозинството и кой е опозиция. Сега ни предстои много работа. А критиците, които бързат да ни съдят, ще бъдат неприятно изненадани от следващите ни действия", се казва в позицията на БСП-София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец