Изпълнихме решение на Градския съвет за подкрепа на председател на СОС

Свързани новини

09.02.2024 14:04

Изпълнихме решение на Градския съвет за подкрепа на председател на СОС при широко мнозинство: Съветниците от БСП

Видян 593 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички общински съветници от нашата група, които подкрепихме избора за временен председател на СОС, изпълнихме решение на висшия ни партиен орган - Градския съвет - от сряда вечерта. Това заявяват общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България", които гласуваха вчера за разблокиране на работата на СОС в своя официална позиция.


Подкрепа за избор на временен председател на Столичния общински съвет вчера дадоха председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, неговият заместник Иван Пешев, Николай Велчев, Иван Виделов, Станислав Младенов, Еньо Савов. Решението подкрепи и представителят на коалиционния партньор Коалиция "Левицата!" Войслав Тодоров.


"Работим в СОС за София и за гражданите така, както обещахме в кампанията. Подкрепихме избора на временен председател на СОС днес с ясното съзнание и дълбоко убеждение в правилността на това решение. То беше взето от нашия колективен орган - Градския съвет на БСП - София, както и от групата ни в СОС вчера сутринта преди началото на сесията. Всички други твърдения, свързани с това наше решение, са спекулации", категорични са съветниците от групата на МК "БСП за България".


"Ние винаги сме били разумни и последователни в действията си с цел да решаваме проблемите на града и на хората в него, твърдят те. - Решението да заработи СОС, което взехме вчера, е несравнимо по-добрата алтернатива от това да хвърлим в пълен колапс Столична община, ако влезем в поредица от безкрайно дълги правни процедури, свързани с предизвикването на нови избори за общински съветници в София. Всички възможности за изход от ситуацията коментирахме заедно с членовете на Градския съвет на БСП - София и крайното решение от сряда вечерта беше ясно - ние сме отговорна партия, която работи с разум за хората и за града. Затова получихме мандат от висшия ни партиен орган да подкрепим избора на временен председател и стартиране на работа на общинския съвет. Решихме категорично, че няма да подкрепяме и да бъдем част от едно мнозинство с ГЕРБ или ПП-ДБ-СС.


Всички други твърдения са манипулации и спекулации за лични политически цели. Само при един работещ общински съвет може ясно да се види, кой подкрепя мнозинството и кой е опозиция. Сега ни предстои много работа. А критиците, които бързат да ни съдят, ще бъдат неприятно изненадани от следващите ни действия. Внесохме искане за референдум за запазване на Паметника на Съветската армия, няма да отстъпим от каузата да пазим историческата памет в града, имаме искане за финансово-икономически анализ на състоянието на Столична община след дългогодишното управление на ГЕРБ, готвим ясна алтернатива на внесения от кмета Терзиев проект за бюджет на Столична община, копиращ досегашната политика на ГЕРБ. Няма да отстъпим от нашите политически ангажименти в кампанията и от  принципите ни...".
 
 
 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева