Свързани новини

03.02.2014 13:30

Бойни кораби на САЩ влязоха в Черно море, държат курс към Украйна

Видян 1317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американската фрегата USS Ramage (DDG-61) и командният кораб USS Mt. Whitney са навлезли в Черно море. Това съобщи Интерфакс, позовавайки се на воененни източници, като посочва, че те държат курс към Украйна.„Фрегатата USS Ramage и флагманският кораб USS Mt. Whitney на 6-ти Американски флот пристигнаха в Черно море. Те форсираха  Дарданелите и Босфора с турски ескорт. Повече от 600 американски пехотинци има на корабите", добави източникът.


Векторът на движението на американските бойни кораби показва, че те са се насочили към украинското черноморско крайбрежие. Посещението на американски кораби в руски териториални води все още не е на дневен ред, обяви източникът.


USS Mt. Whitney е с дължина 189 метра, развива скорост до 23 възела и 18 400 тона водоизместимост. На кораба има хеликоптер и артилерия. През август 2008 г. той бе първият кораб на НАТО, който осигури доставки в грузинското пристанище Поти по време на петдневната война на Грузия срещу Северна Осетия. Същата година корабът не бе допуснат в Севастопол, поради бурни протести.


The USS Ramage е на въоръжение от 22 юли 1995 година. Развива скорост до 32 възела, с 8 775 тона водоизместимост. Има тактически оръжия, крилати ракети „Томахоук", противоракетна система, артилерия, мини, торпеда и хеликоптер. Екипажът е от 337 души, включително 23 офицери.


Пентагонът обяви по-рано, че навлизането на корабите в района е част от стандартен военен план за осигуряване на безопасното провеждане на Олимпийските игри в Сочи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева